Αρχή με 1η αγωνιστική και πρόστιμο 5,6 εκ. ευρώ!

Αγώνας δρόμου άρχισε μετά τη συνάντηση των ΠΑΕ με τον Κοντονή για να κλείσουν ανοικτά θέματα. Το πρώτο αφορά την πρόσκληση της αντιπροσωπείας UEFA/FIFA το ταχύτερο δυνατό στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις διαδικασίες για τον ορισμό των πρώτων αγώνων.

Για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο, πρέπει να οριστούν οι αγώνες το αργότερο έως τη Δευτέρα. Και το ερώτημα που μπήκε ήταν με ποια αγωνιστική θ’ αρχίσει. Η Super League ήθελε (και αποφάσισε τελικά) ν’ αρχίσει απ’ την 1η αγωνιστική. Η nova, απ’ την 3η και να γίνουν στη διακοπή των Χριστουγέννων εμβόλιμα η 1η και η 2η.

Η Λίγκα κοινοποίησε την απόφασή της και η αντίδραση της συνδρομητικής πλατφόρμας ήταν έντονη διαφωνία. Μάλιστα με επιστολή της λέει ότι αν η Λίγκα εμμένει στην θέση της, θα ενεργοποιήσει ρήτρα 5,6 εκ. ευρώ!

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εφόσον δεν προβείτε στον ορισμό των αναβληθέντων αγώνων της 1ης και 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 στις 28 και 29/12/2016 και στις 4 και 5/1/2017, αντίστοιχα, θα ενεργοποιήσουμε την εις βάρος σας προβλεπόμενη στην περίπτωση Δ2 του άρθρου V Παρ. 6 της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης ποινική ρήτρα ύψους τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000) για καθένα από τους δεκαέξι (16) μη προσήκοντα διεξαχθέντες αγώνες της 1ης και της 2ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ