Αρχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρωτάθλημα!

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς Συνομοσπονδίες. Έχει γίνει αντιληπτό ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι πάντες. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Όσα προβλέπονται στους νόμους θα εφαρμοστούν. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται».

Αυτά (μεταξύ άλλων) δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αντιπροσώπους της FIFA και της UEFA και στην ερώτηση αν τι πρωτάθλημα θ’ αρχίζει στο μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο απάντησε: «Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της ΕΠΟ, της Επιτροπής Δεοντολογίας και των άλλων Πειθαρχικών Επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα».

Η αντιπροσωπία των Συνομοσπονδιών «άδειασε» σε απόλυτο βαθμό την ΕΠΟ, ζητώντας να αποκαταστήσει την τάξη που η ίδια (και ίδιο όφελος των μελών της που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη) διασάλευσε, με την αυθαίρετη αντικατάσταση των τακτικών δικαστών στις επιτροπές της. Επιβάλλοντας τις δικές της θέσεις στο θέμα της διαιτησίας (αναμένονται περισσότερα στην αυριανή συνάντηση στην οποία έχουν κληθεί και εκπρόσωποι των ομάδων), πετώντας οριστικά στην άκρη επιλογές της ΕΠΟ τύπου Γκρούτση, Σωμαρακάκη και άλλων. Δείχνοντας ότι δεν θα αφήσει άλλο όσους λυμαίνονται το χώρο να συνεχίσουν το έργο τους.

FIFA και UEFA με τις αποφάσεις τους και όσα έφεραν στην Αθήνα οι εκπρόσωποί τους, δικαίωσαν τον Στ. Κοντονή και έθεσαν οριστικά στο περιθώριο τους υπηρέτες ενός συστήματος το οποίο οδήγησε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο.

Είναι σαφές μετά τις σημερινές εξελίξεις, ότι το πρωτάθλημα αρχίζει. Και για πρώτη φορά θα είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Άνθρωποι ή ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, που σταθερά απείχαν, που σθεναρά πάλεψαν, που ήταν μόνιμα θύματα της «σαπίλας» που κυριάρχησε πολλά χρόνια, αισθάνονται ότι κάτι καλύτερο ξημερώνει…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ