Δεν ξεπουλήθηκα!

Για πολλά κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ιστορική ομάδα του Αγρινίου, τον Παναιτωλικό, αλλά και την Super league, μίλησε χθες στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» και στον Σωκράτη Τσόμπο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτης Κωστούλας ο οποίος έκανε και μια μικρή αναδρομή στα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στο τιμόνι της ΠΑΕ.

Το κύριο και ουσιαστικό μήνυμα που βγήκε από την συνέντευξη του κ. Κωστούλα είναι η πίστη στις αξίες του, πως δεν ήταν και δεν είναι διατεθειμένος «ούτε να βάλει νερό στο κρασί του, ούτε να ξεπουληθεί» ώστε ο Παναιτωλικός να έχει μια καλύτερη τύχη και παρά τις πιέσεις που κατά καιρούς δέχθηκε προς την κατεύθυνση αυτή, από μερίδα του κόσμου και από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Χωρίς να διστάσει επεσήμανε πως οι φορείς της περιοχής δεν στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια του αλλά το συγκεκριμένο θέμα όπως χαρακτηριστικά είπε δεν τον αφορά, ωστόσο θα πρέπει να γίνει αντικείμενο σκέψης για την τοπική κοινωνία και τους φιλάθλους.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Δεν είχα σκοπό να μείνω τόσα πολλά χρόνια ούτε στην ομάδα, ούτε στο Αγρίνιο, περίμενα να μπει σε μια σειρά και να δουλεύει σωστά η εταιρεία που διευθύνει το σύλλογο και μετά να την αφήσω σε άλλα χέρια.

Δυσκολευτήκαμε να φτάσουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Δε τα καταφέραμε όλα αυτά, τόσο εύκολα και γρήγορα.

Είναι δύσκολο να αφήσεις μια ομάδα, οπότε ότι και να πω 12 χρόνια μετά το δέσιμο με τον Παναιτωλικόδεν είναι λίγο.

ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Αν δε βρεθεί η αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση, που θα προτιμούσα να βρεθεί σήμερα, δύσκολα θα πάρω την  απόφαση για αποχώρηση.

Δεν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του καλοκαιριού, περί πώλησης. Καμία απολύτως επαφή δεν έγινε.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα δεν είχε την παραμικρή στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Παρατηρώ όμως όταν το γήπεδο έχει κόσμο ή φωτογράφους πολλούς επώνυμους.

Δεν ερμηνεύω τις συμπεριφορές αυτές, ας τις  ερμηνεύσει ο κάθε  πολίτης ή οι δημοσιογράφοι της πόλης.

 Super League …ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Δεν είναι συνεταιρισμός η super league. Ο Θεός να τον κάνει συνεταιρισμό, γιατί δεν πάμε με κοινούς στόχους, κοινούς σκοπούς να μεγαλώσουμε το κέρδος μας. Είμαστε όλοι εναντίον όλων, υπάρχουν ευκαιριακές συμμαχίες για κάποιες εκλογικές διαδικασίες ή κάποια οικονομικά δεδομένα ή ενδεχομένως κάποια βαθμολογικά δεδομένα, όμως αυτό δε μπορώ να το ξέρω. Δεν έχουμε καθίσει να συζητήσουμε πως το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο υγιές.

Θεωρώ ότι έτσι δουλεύει αυτός ο συνεταιρισμός, ο οποίος πρέπει να πάψει να λέγεται συνεταιρισμός.

Δε βλέπω λύση γιατί κανείς δεν θα καθίσει να δει τα πραγματικά προβλήματα. Μπορεί να είμαστε ανταγωνιστές και πρέπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγάλο κακό που γίνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι μεγάλες κόντρες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού ΑΕΚ και ΠΑΟΚ οι οποίες έχουν να κάνουν με την επαγγελματική ή ιδιωτική ζωή των ιδιοκτητών τους.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι μικρές ομάδες να ταλανίζονται και δεν μπορούν οι να έχουν κοινό σκοπό.

Δεν είμαστε εταίροι λοιπόν. Θα μπορούσα κι εγώ να συμμαχήσω ευκαιριακά. Δεν κάνω όμως λαμογιές. Εκείνο που έχω μάθει στη ζωή μου είναι ότι μπορώ να τα καταφέρω έντιμα.

Μοιράσου το:

One Comments

  1. Post By Μπάμπης Κολύδας

    Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω εγώ, παλαίμαχος ων της «ομάδας της καρδιάς μας» αν αυτό έχρι κάποια σημασία, είναι ότι επί ημερών κ.ΚΩΣΤΟΥΛΑ η ομάδα βιώνει Αλκυονίδες ημέρες σε όλα τα επίπεδα. Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στο «τιμόνι» και η εμπιστοσύνη ότι το πλοίο θα φτάσει στον προορισμό του!! Να μην σε πετάνε έξω από τα ξενοδοχεία ή να μην μένεις ως αποστολή ομάδος, μαζί με ιερόδουλες και κοινόχρηστο μπάνιο !!! Έκανε το ονόνειρο μιας ολόκληρης πόλης πραγματικότητα. Την έφερε στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια, σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό και μόνο, από εμένα RESPECT !!!

Comments are closed.