Θέλει… αυτοδυναμία!

Η λέξη χρησιμοποιείται κατά κόρον στις εκλογές για να ορίσει στόχους, αλλά η «αυτοδυναμία» που θέλει ο Παναιτωλικός δεν συνδυάζεται με το κλίμα των ημερών. Η δική του αυτοδυναμία έχει να κάνει με το μέλλον του ως ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο και ως ομάδα σε αγωνιστικό.

Έριξε το βάρος στην ανάδειξη δικών του παικτών και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Την τελευταία σεζόν, με παίκτες που πέρσι δεν τους ήξερε κανείς και τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στην ιστορία του, ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την παραμονή απ’ τον Γενάρη, όταν η μισή Super League ένιωθε ως το τέλος ανασφάλεια. Δίχως ηχηρές μεταγραφές και περιττά έξοδα, που ενδεχομένως υποθηκεύσουν το μέλλον του, αλλά δίνοντας υπεραξία σε νέα παιδιά που θα του φέρουν έσοδα.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση οι 19 φετινές συμμετοχές του Μιχάι (που έλειψε τρεις μήνες από τραυματισμό), του Μαλή, του Λιάβα, οι 15 του Τσιγγάρα και οι λιγότερες άλλων παικτών. Ακόμα και οι 4 του Ντουάρτε που «ανακαλύψαμε» την… άνοιξη. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που 11 παίκτες βγαλμένοι από τα τμήματα υποδομής, αγωνίστηκαν στη φετινή Super League!

Η προαγγελία αλλαγών στα τμήματα υποδομής, η διεύρυνση της δεξαμενής απ’ την οποία θα αντλεί έμψυχο δυναμικό και η επιλογή προπονητή που ξέρει να αξιοποιεί ταλέντα, δείχνουν ότι ο Παναιτωλικός είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά αυτόν τον δρόμο.

Το πιο αισιόδοξο είναι, ότι δεν θέλει να ρίξει αβοήθητα στα βαθιά αυτά τα παιδιά. Η ανακοίνωση της ανανέωσης των συμβολαίων του Ντίας και του Λουσέρο, δύο κατ’ εξοχήν ηγετικών φυσιογνωμιών της ομάδας, είναι μήνυμα «θωράκισης» των νέων παικτών. Η οποία προφανώς θα συνεχιστεί με μεταγραφές ανάλογων χαρακτηριστικών.

Μοιράσου το: