Έγκλημα και τιμωρία!

Ο Παναιτωλικός έφερε όσο μπορούσε στα μέτρα του το ματς με τον ΠΑΟΚ (0-1), αλλά ακόμη ένα χαζό αμυντικό λάθος του στέρησε την δυνατότητα να πάρει τον πολύτιμο βαθμό.
Στην επιστροφή του στο Αγρίνιο σε ματς πρωταθλήματος, ο Μάκης Χάβος επέλεξε κόντρα σε ένα αντίπαλο που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες να παρατάξει ένα πιο σφιχτό αμυντικά σχήμα με 3 παίκτες πίσω (Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες) προκειμένου να κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερο τους κινδύνους μακριά από την εστία του Κυριακίδη.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4′ απείλησε με το φάουλ του Ρότσα, το οποίο με 2η προσπάθεια απέκρουσε ο Γλύκος. Από κει και πέρα όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έβγαζε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα σε μια από τις επιθέσεις του έφτασε κοντά στο γκολ σε διπλή ευκαιρία.

Στο 14′ ο Δημήτρης Κυριακίδης έδειξε γιατί είναι από τους καλύτερους Ελληνες κίπερ και γιατί είναι επιτυχία τεράστια η ανανέωση της συνεργασίας μαζί του. Στο πλασέ του Μπίσεσβαρ με εκπληκτικό τρόπο έδιωξε και στο… ριμπάουντ ο Σάκχοφ σούταρε στο δοκάρι.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμη τον πρώτο λόγο στο ματς, αλλά ο Παναιτωλικός έβρισκε λύσεις για να κρατάει.

Στο 32′ άλλαξαν οι αριθμητικοί συσχετισμοί αφού ο Κλάους χτύπησε εν ψυχρώ τον Χαντάκια και σωστά ο Καλογερόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα. Από αυτό το σημείο και μετά το ματς έγινε ροντέο και κυριάρχησε η νευρικότητα στο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Ο Δικέφαλος έχασε στο 41΄την τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Σάκχοφ στο ένα μέτρο από την εστία, ενώ στα αξιοσημείωτα η αναγκαστική αλλαγή του Μύγα που ένιωσε σφύξιμο και την θέση του πήρε ο Κουτρουμάνος. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με έναν μαχητικό Παναιτωλικό, με νεύρο και πλάνο στο παιχνίδι που δεν θύμιζε σε τίποτα το σύνολο περασμένων αγώνων.

Διώξτη ρε Ροντρίγκες…
Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε και πάλι προσεχτικά στο παιχνίδι του. Σε αντίθεση με ότι συνέβη σε πολλά ματς φέτος, δεν αιφνιδιάστηκε και δεν δέχτηκε γκολ στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Έκλεισε τους διαδρόμους από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και με… κλειστό το κέντρο μπορούσε να αναχαιτίσει επιθέσεις, ενώ και πάλι ο Κυριακίδης δεν ήταν δυνατό να λείψει από σπουδαίες επεμβάσεις. Δυστυχώς όμως τα… χαζά ατομικά λάθη δεν εξαφανίστηκαν.

Έτσι σε ανύποπτη φάση ο ΠΑΟΚ σκόραρε αφού ο Ροντρίγκες σε μια δική του φάση αντί να διώξει την μπάλα, την… πούλησε. Ο Λέοβατς εκμεταλλεύτηκε το λάθος, έβγαλε την σέντρα σε εξ επαφής ο Μυστακίδης βρήκε δίχτυα. Το… φθηνό γκολ «πάγωσε» την ομάδα.

Αμέσως ο Χάβος άλλαξε το σύστημα και προσπάθησε από τον πάγκο αρχικά με την είσοδο του Ρόσα και στην συνέχεια με αυτή του Λόπες κάτι να αλλάξει, αλλά σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν φανερή η απουσία παίκτη που θα ακουμπήσει η ομάδα πάνω του και θα δημιουργήσει καταστάσεις.

Ο Γλύκος παρέμεινε θεατής και ο Μαρκόφσκι απελπιστικά μόνος για να απειλήσει… Κάπως έτσι κύλησε ο χρόνος και ο Παναιτωλικός έχασε ένα ματς που με λίγο περισσότερη προσοχή θα μπορούσε άνετα να πάρει τον πολύτιμο πόντο!

Πλέον με τα περιθώρια να στενεύουν η ανάγκη για συλλογή βαθμών είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για τον Τίτορμο αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο την επόμενη αγωνιστική.

Παναιτωλικός: (Μάκης Χάβος):Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (65′ Ρόσα), Μύγας (40΄Κουτρουμάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (78΄Μουνιός), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (62΄Μαλεζάς), Κάμπος (40΄Μυστακίδης), Πέλκας (75΄Κάνιας), Αθανασιάδης.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ