Έξω ο Παναιτωλικός!

Οι μεγάλοι έσπασαν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, που ήταν το μοναδικό εξασφαλισμένο έσοδο των 16 ομάδων της Super League. Η nova, η οποία για περισσότερο από ένα χρόνο κατέθεσε προτάσεις για ένα… καλύτερο ποδόσφαιρο, χωρίς βία, στημένα παιχνίδια, αδιαφάνεια, συναλλαγές, που πλήττουν την αξιοπιστία του, άρα και το τηλεοπτικό προϊόν το οποίο διαχειρίζεται, ανακοίνωσε το Φεβρουάριο ότι δεν την ενδιαφέρει πλέον η κεντρική διαχείριση.

Τι έκαναν οι μεγάλοι και η nova; Διμερείς συμβάσεις για την επόμενη σεζόν! Οι πρωταίτιοι των επεισοδίων και η nova που πλήττεται το προϊόν της από τα επεισόδια, συνεχίζουν χέρι – χέρι για ένα «καλύτερο ποδόσφαιρο»…

Μαζί τους υπέγραψαν διμερείς συμβάσεις και ομάδες που παράγοντές τους έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα (Αστέρας, Λεβαδειακός) για στημένα παιχνίδια! Και άλλες που έχουν μόνιμη θέση στις λίγες με ύποπτα παιχνίδια που στέλνει κάθε τόσο η UEFA προς διερεύνηση! Αποδείχτηκε ότι η nova προσχηματικά και μόνο μιλούσε για «καθαρό» ποδόσφαιρο, αφού επιβραβεύει με εκατομμύρια όσους το «βρώμισαν».

Όλο αυτό οδηγεί τις μικρομεσαίες ομάδες σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση. Όσες βασίζονταν στα έσοδα της κεντρικής διαχείρισης και με δανεικούς παίκτες και άλλες υπόγειες συναλλαγές, εξαρτιόνταν από τον εκάστοτε ισχυρό, τώρα θα παραδοθούν άνευ όρων για να επιβιώσουν. Και ο ισχυρός θα φροντίσει για το… κονέ με τη nova για τηλεοπτική συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί ή διαρρέουν, απ’ τους μεγάλους υπέγραψαν ήδη Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (είχε δικό του συμβόλαιο από φέτος) και θα προστεθεί ο Παναθηναϊκός με την προϋπόθεση να ξεπεράσει το σκόπελο της αδειοδότησης και να είναι στη Super League. Από τις υπόλοιπες σίγουρες είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, η Λάρισα, ενώ ακούγεται και για συμφωνία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι, ξεκρέμαστες είναι τρεις ομάδες από εκείνες που έχουν τα στοιχειώδη (ή και πολύ περισσότερα) για να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Ατρόμητος – Ξάνθη – Παναιτωλικός, δεν έχουν δεχτεί πρόταση.

Ναι, ο Παναιτωλικός!!! Ίσως η nova εκτιμά ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία του στο «καλύτερο ποδόσφαιρο» που έχει στο μυαλό της. Ομάδες που είναι καθαρές, δεν συμμετέχουν στη διαπλοκή, σε στημένα ματς, στηρίζονται στα πόδια τους, έχουν κόσμο δίπλα τους, αποτελούν κακό παράδειγμα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ανεξάρτητος Παναιτωλικός «χαλάει τη σούπα» και δεν είναι επιθυμητός απ’ όσους τη μαγειρεύουν.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ