Αδικεί τον εαυτό του

Οι εμφανίσεις του στην πρώτη τετράδα των αγώνων που δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης και στη συνέχεια στους δύο με Παναθηναϊκό και Πλατανιά που κέρδισε, δημιούργησαν προσδοκίες ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα φέτος. Ακολούθησαν δύο ματς στα οποία ο ίδιος προσγείωσε τους πάντες…

Με τον Λεβαδειακό η εμφάνισή του ήταν συνέχεια των προηγούμενων, αλλά η αποτελεσματικότητά του μηδενική. Το 0-1 των Βοιωτών αποδόθηκε στην κακοδαιμονία, αφού όλοι αναγνώρισαν την προσπάθεια που έγινε. Με τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες ο Παναιτωλικός αδίκησε τον εαυτό του, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε. Χθες τον αδίκησε με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε στην Κέρκυρα.

Ήταν ίσως η χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Θα μπορούσε να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες, αλλά ότι και να χρησιμοποιηθεί αποτελεί δικαιολογία. Οι απουσίες παικτών, η κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν κάποιοι που έπαιξαν, τα ατομικά λάθη. Δεκτά όλα. Αλλά από την άλλη, η Κέρκυρα δεν είχε σημαντικές απώλειες (Τουράμ, Ντουαλά); Όσοι έπαιξαν ήταν σε σούπερ φόρμα ή ήταν αλάνθαστοι; Και βέβαια δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία σύγκρισης των μονάδων που διαθέτουν οι δύο ομάδες.

Με 60% κατοχή στο α’ ημίχρονο και 53% συνολικά, ο Παναιτωλικός δεν ήταν όσο παραγωγικός έπρεπε και κυρίως δεν ήταν (και πάλι) αποτελεσματικός για να φανεί και στο σκορ του αγώνα η υπεροχή που δείχνουν οι αριθμοί. Και σε μια κακή μέρα, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε βαθμό, πληρώνοντας ξανά ολιγωρίες. Ομαδικές και ατομικές.

Συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του και μόνο ο ίδιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτό. Ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται Ευρώπη στις νίκες ή να φοβάται το χειρότερο μετά από ήττες. Να ενθουσιάζεται ή να απογοητεύεται. Η ομάδα δεν ακολουθεί την ίδια διαδρομή. Οφείλει να δουλέψει να βελτιώσει τα θετικά της ή να εξαλείψει τις αδυναμίες της. Να πάει μπροστά.

Μετά από οχτώ αγωνιστικές υπάρχει επαρκές δείγμα, αλλά και πολύς, πάρα πολύς δρόμος μπροστά. Το μάθημα που πήρε στα δύο τελευταία ματς είναι πολύ καλό για να αξιοποιηθεί προς όφελος του Παναιτωλικού. Όχι στη θεωρία, αλλά στην προπόνηση και στον αγώνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ