Από που προκύπτει το «σύνολο»;

Τα όσα έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες στη Σούπερ Λιγκ, αν και ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενα δεν παύουν να έχουν τον χαρακτήρα του «θλιβερά». Το πρωτάθλημα μόλις 48ώρες πριν τη σέντρα του πήρε αναβολή για κανά μήνα -υπάρχει και η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες – οπότε για ακόμη μία φορά είμαστε η «Ουγκάντα» της Ευρώπης. Όλοι θα παίζουν μπάλα και εμείς φιλικά. Ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ο Κοντονής, η ΕΠΟ, ο Χ «μεγάλος» από εκείνους που «τρώγονται» μεταξύ τους, η δήλωση του Χρήστου Δάρα σε κάνει να… τρελαίνεσαι. Ο εκτελών πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ «θυμήθηκε» να βγάλει ανακοίνωση-τοποθέτηση αργά το βράδυ της Πέμπτης εναντίον της αναβολής του πρωταθλήματος. Αν ήταν προσωπική του εκτίμηση δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Αλλα αυτό που εξοργίζει είναι ότι το έκανε ως «εκπρόσωπως» της κατηγορίας. «H Super League, εκφράζοντας την πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της, δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε απόφαση, η οποία ανατρέπει τον αγωνιστικό και οικονομικό σχεδιασμό του πρωταθλήματος, αλλά και των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό και προκαλεί τεράστιες οικονομικές και αγωνιστικές ζημιές, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο το Πρωτάθλημα και η ίδια η ύπαρξη όχι μόνο των ομάδων μας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού Ποδοσφαίρου», ανέφερε σχετικά.
Ναι, είπε ότι «η πλειοψηφία, αν όχι το σύνολο» της Σούπερ Λιγκ» είναι αντίθετο στη διακοπή. Από πού και ως πού; Ως αντιπρόεδρος ρώτησε κανέναν; Υπήρχε ψήφος-καταδίκη από το σύνολο των ομάδων; Πώς; Πότε; Δεν έχει σημασία αν ισχύει ή όχι η δήλωση του αντιπροέδρου της Σούπερ Λιγκ και προέδρου του Πανιωνίου. Εκείνο που «μετρά» είναι η πρόθεση. Ακόμη και αν είσαι «σίγουρος» για ένα αποτέλεσμα σε περίπτωση ψηφοφορίας, πρώτα τη διενεργείς και μετά το ανακοινώνεις. Εδώ υπάρχει αυθαιρεσία και έπαρση.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε κάποιον να εκπροσωπεί αυθαίρετα το σύνολο των ομάδων; Ποιος; Συγκάλεσε συμβούλιο; Ας τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία και ας αποφασίσει η πλειοψηφία. Έτσ είναι το σωστό. Αλλά τι λέμε. Ψάχνουμε το «σωστό» στο Ελλαδιστάν. Εδώ ο Χ υφυπουργός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει πότε θα γίνεται πρωτάθλημα ή όχι, ο Χ υπόδικος παράγοντας για τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τη Κυριακή και ο Χ πρόεδρος ομάδων πάντα… ελπίζει σε κανά δανεικό παίκτή ή πληρωμένο προπονητή. Τι; Δεν γίνονται αυτά; Άλλα ακούστηκαν παλαιότερα. Σε κάτι κασέτες, που δεν τραγούδαγε ο Πάριος. Εμείς έτσι καταλάβαμε. Εσείς αν «ακούγατε» τις θέσεις όλων των ομάδων, θα ξέρατε πως δεν έχετε κανένα «σύνολο». Λίγοι έχετε μείνει… Δεν είνα τυχαίο πως σε ένα φιλικό της Δευτέρας ειπώθηκε κάποιο συγκεκριμένο σύνθημα…. Το «λίγοι» αφορά τους παράγοντες. Γιατί ακόμη και ο κόσμος που υποστηρίζει τις ομάδες σας, κατάλαβε πια…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ