Βούτηξε στη λίμνη και βρήκε ψυχή και βαθμό!

Όταν τα… δύσκολα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, βρήκε ψυχή, βρήκε γκολ, βρήκε πλάνο και πήρε ένα πολύτιμο βαθμό. Το 1-1 στα Γιάννενα σαφώς φτιάχνει αρκετά την ψυχολογία του Παναιτωλικού με την συνέχεια να παραμένει εξίσου δύσκολη.

Μετά τον «τραγικό βαθμολογικό απολογισμό» του ενός βαθμού στα προηγούμενα 4 ματς, σε συνδυασμό με τις πολλές και σοβαρές απουσίες, ο Μάκης Χάβος έκανε λίφτινγκ ενδεκάδας με προφανή στόχο να… χτυπήσει δυνατά το καμπανάκι προς την ομάδα του.

Έτσι κι αλλιώς οι πάντες γνώριζαν ότι η επιστροφή στο πρωτάθλημα μετά την διακοπή γίνεται σε μια δύσκολη έδρα και με μια ομάδα που «καίγονταν» για βαθμούς. Ο ρόλος του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος ήταν ξεκάθαρα… παθητικός. Αμυντικοί προσανατολισμοί για να μείνει η καλή επιθετική γραμμή του ΠΑΣ Γιάννινα με τους Κόντε και Σολτάνι μακριά από τον Τσέναμο.

Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε καθώς από την αρχή οι Γιαννιώτες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυρίως από τα πλάγια προσπαθούσαν να πλαγιοκοπήσουν την άμυνα του Τίτορμου. Κυρίως από τα αριστερά των Αγρινιωτών όπου η… τρύπα έβγαζε μάτια. Σε μια από τις πολλές τέτοιες φάσεις η εξαιρετική σέντρα του Μπουκουβάλα και η όμορφη ενέργεια του Σολτάνι έφεραν το 1-0, αφού ούτε η άμυνα, ούτε ο Τσέναμο μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Από πολύ νωρίς, από το 22′ για την ακρίβεια ο Παναιτωλικός ήταν πίσω στο σκορ και είχε να… ανέβει ένα βουνό. Όμως σε καμία περίπτωση και πάλι οι παίκτες των «κυανοκίτρινων» δεν έβγαλαν αντίδραση, τσαμπουκά, πάθος. Ξανά ένα… λάιτ σύνολο που έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει από την μετριότητα. Κάπως έτσι ήρθε το ημίχρονο κι αφού λίγο πριν ο Τσέναμο έκανε μια σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Κόντε και κράτησε την ομάδα του… ζωντανή.

Άλλος Παναιτωλικός στην επανάληψη

Το «κυανοκίτρινο» φάντασμα του πρώτου μέρους ευτυχώς έμεινε στα αποδυτήρια των Ζωσιμάδων. Όπως και η ραθυμία. Έδωσε τη θέση της σε πάθος και ψυχή. Με την σέντρα της επανάληψης ο Παναιτωλικός έκανε και την πρώτη του… αισθητή παρουσία στο ματς. Ο Ρόσα με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε 3-4 παίκτες του ΠΑΣ κι από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ που πάντως δεν δυσκόλεψε τον Βελλίδη. Οι Αγρινιώτες πήραν… μέτρα από τον ΠΑΣ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί.

Φουλ επίθεση και γκολάρα

Έτσι σχετικά γρήγορα, στο 60′ και το 65′ ο Χάβος βλέποντας την επιθετική αδυναμία έριξε στη… μάχη τους Μαρκόφσκι και Μοράρ δίνοντας το σύνθημα για «φουλ επίθεση». Τα «καναρίνια» στάθηκαν τυχερά στο 64′ αφού ο Κόντε σημάδεψε το δοκάρι και λίγα λεπτά αργότερα ο Μοράρ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής. Από τα πλάγια με τρομερή λόμπα ο Ρουμάνος κρέμασε τον Βελλίδη κι ισοφάρισε! Από κει και πέρα το ματς άνοιξε.

Ο Παναιτωλικός κράτησε την μπάλα, φύλαξε τα νώτα του και προσπάθησε να βρει κάτι καλό στην αντεπίθεση. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος και πέρα από τον πολύτιμο βαθμό στο Αγρίνιο θα κρατήσουν την εμφάνιση και την καρδιά του 2ου ημιχρόνου. Πλέον υπάρχει ο επόμενος τελικός με την Λάρισα και ο μονόδρομος της νίκης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος, Κόντε, Μαυροπάνος, Σκόνδρας (77΄Κοζορώνης), Μπουκουβάλος, Σολτάνι, Μανθάτης
Παναιτωλικός: Tσέναμο, Μιχάι, Χαντάκιας (74΄Ροντρίγκες), Μαρινακης (60′ Μαρκόφσκι), Μύγας, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα (65′ Μοράρ), Ρότσα, Ντίας

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ