Για 80′ ήταν Παναιτωλικός (2-1)

Τη νίκη-ανάσα που θα τον έφερνε ξανά στον δρόμο των επιτυχιών αναζητούσε ο Παναιτωλικός και τελικά την πήρε κόντρα στον Λεβαδειακό. Οπου για 80′ ήταν πολύ καλός, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο «έκατσε» και τελικά μία άνετη επικράτηση μετατράπηκε στο «αγχωτικό» 2-1.

Ο Δέλλας παρέταξε επιθετικά την ομάδα, με τον Μοράρ στα άκρα και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ πήρε το ρίσκο και ξεκίνησε βασικό τον νεαρό Μαλή. Πιο συγκεκριμένα είχε τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μιχάι, Μαλή, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά,τουςι Ερικσον, Μάρκος Πάουλο στο «6» και «8» αντίστοιχα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τον Ντίας δεξιά, τον Μοράρ αριστερά και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. 

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στα «καναρίνια», καθώς πλην της φάσης του 32′ όταν ο Σαβαντογκό βγήκε στην πλάτη τους,αλλά δεν έκανε καλή πάσα στον Μαρκόβσκι, κυριάρχησαν στο ματς. Η δεξιά τους πλευρά δημιουργούσε ρήγματα και στο 37′ ο Καμαρά άγγιξε το γκολ, όταν μετά από σέντρα του Μαρινάκη έκανε εξ’ επαφής την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Επασί. Ο Μάζουρεκ στο 15′ είχε ακόμη μία καλή στιγμή, ενώ ο βοηθός Παπαδάκης υπέδειξε στο 34′ λανθασμένα τον Μάρκος Πάουλο σε θέση οφ σάιντ, όταν ήταν απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο. Σε αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός είχε κατοχή μπάλας 72% και 5 τελικές, έναντι μίας του Λεβαδειακού.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ονειρικά για την ομάδα. Στο 49′ άνοιξε το σκορ έστω και με περιπετειώδη τρόπο με τον Ερικσον (Ντίας θέλησε να βρει τους Ερισκον, Καμαρά, ο Αντιλέχου έδιωξε, όμως η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό, άλλαξε πορεία και «κρέμασε» τον Επασί) και αυτό «έλυσε» τα πόδια των παικτών. Μάλιστα στο 59′ ο Μοράρ διπλασίασε τα τέρματά τους μετά από ωραία ενέργεια και μεταβίβαση του Καμαρά και στο 63′ ο Ρουμάνος αστόχησε από την άσπρη βούλα (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Μάζουρεκ από τον Καραχάλιο). Αμέσως μετά (64′) αποβλήθηκε ο Ναγκίς και όλα προέβαλαν και λογικά, ιδανικά για τον Παναιτωλικό. Ο οποίος άρχισε να δοκιμάζει πράγματα (έπαιξε π.χ. και 4-4-2), αλλά συνέχισε να απειλεί και στο 80′ ακόμη δεν είχε δεχθεί καν τελική από τον Λεβαδειακό στο δεύτερο μισό, ενώ αθροιστικά είχε είχε 11.

Τότε όμως τα «καναρίνια» πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε και αρχικά ο Σαβαντογκό μείωσε στο 86′ με σουτ. Αυτόματα άπαντες κυριεύθηκαν από το άγχος και στο 90’+2′ παραλίγο να υπάρξει χαρακίρι, όταν η άμυνα «έκατσε» σε γέμισμα, αλλά ο Ιωαννίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τελικά το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός – καλύτερος φετινός – πήρε τη νίκη που τόσο είχε ανάγκη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ (66′ Ουίλιαν), Μοράρ, Ντίας (84′ Μανά), Καμαρά (75′ Λουσέρο).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (65 Ομο), Σουμπίνιο (64′ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι (75′ Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ