Δεν έκλεισε ποτέ τον δρόμο σε κανέναν

Η αποχώρηση του Καμαρά μπορεί να «ακούστηκε» κάπως σε πολλούς, αλλά ήταν προϊόν επιθυμίας του Σενεγαλέζου και έδειξε για ακόμη μία φορά πως ο Παναιτωλικός δεν «κλείνει τον δρόμο» σε κανέναν.

Ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε αποφασίσει να φύγει με προορισμό τη Καλλονή, κάτι που δεν διατάραξε τις σχέσεις του με τον Φώτη Κωστούλα που το καλοκαίρι είπε το «οκ» να επιστρέψει μετά από δική του πρωτοβουλία. Όπως και τότε, έτσι και τώρα ο έμπειρος εξτρέμ πήρε την απόφαση να συνεχίσει αλλού και ο Παναιτωλικός για ακόμη μία φορά έκανε το αίτημά του δεκτό. Συνεχίζοντας τη πολιτική που τον φέρνει κοντά σε όλους τους παίκτες και σε όποια απόφαση πάρουν για το μέλλον τους. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν κανείς από όσους τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει, όχι μόνο δεν έχουν πει κακό λόγο για τα «καναρίνια» αλλά συχνά πυκνά τους βλέπουμε στις εξέδρες του γηπέδου (π.χ. Εντζεγκέλε, Χαριστέας και άλλοι).

Φαινόμενα του στυλ «παραγκωνισμός» ή «κρεμάμε το δελτίο κάποιου παίκτη» είναι άγνωστα στο Αγρίνιο, όπου παίζουν και συνεχίζουν μόνο όσοι αισθάνονται καλά και ικανοποιημένοι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στις πωλήσεις παικτών που κατά καιρούς έχουν γίνει. Π.χ. ο Μπακάκης ή ο Μαρτίνες όταν παραχωρήθηκαν έβαλαν πολύ ψηλά το πώς τα «καναρίνια» θα έχουν το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος από τη πώλησή τους. Κάτι που «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα πως θέλησαν να συμπεριφερθούν στον σύλλογο το ίδιο καλά όπως εκείνος σε αυτούς.

Η υπόθεση μεταγραφές για τα «καναρίνια» μπορεί στον απλό τον κόσμο να φαίνεται εύκολη υπόθεση. Σκεπτόμενοι ορισμένοι πως δεν παρατηρούνται οικονομικά προβλήματα, ότι στην ομάδα υπάρχει ένας «δυνατός» παράγοντας, οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και πρόκειται για μία ομάδα με κόσμο. Αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Η απόσταση από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη (πάντα είναι δέλεαρ για κάποιον παίκτη να βρίσκεται κοντά στις θεωρητικά μεγάλες πόλεις όπου ως επί το πλείστον είναι η «βάση» τους), σε συνάρτηση τη κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου με την Αθήνα (όσο παράξενο και να ακούγεται, κυρίως για έναν ξένο που είναι παντρεμένος με παιδιά και η οικογένειά του θα πρέπει να κάνει αυτό το ταξίδι όταν τον επισκέπτεται, είναι ανατρεπτικός παράγοντας για να πει το «ναι», όπως και έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις), βάζουν πολλά εμπόδια.
Ακόμη και έτσι όμως, στον Παναιτωλικό ποτέ δεν είπαν «όχι» σε όποιον παίκτη θέλησε να φύγει για τους δικούς του λόγους ή δεν κράτησαν κακία σε άλλους που δεν θέλησαν είτε να συνεχίσουν, είτε απέρριψαν προτάσεις τους.

Για αυτό και κανείς ποτέ, δεν έχει πει κακό λόγο για το πέρασμά του από το Αγρίνιο. Είναι και αυτό ένα «παράσημο».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ