Δεν… αντέχουν τη δόξα!

Ο Παναιτωλικός μετά το διπλό στη Λαμία και τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής είχε μια χρυσή ευκαιρία να βρεθεί στην 5η ή (στη χειρότερη περίπτωση) στην 6η θέση! Αρκεί να έκανε το απλό. Να κέρδιζε την ΑΕΛ. Αυτό έκανε έως το 62′ καθώς προηγούνταν με 2-0 κι όλα έδειχναν ένα εύκολο βράδυ που θα συνέχιζε τα χαμόγελα. Τελικά η κατάρρευση στο 2ο μέρος, η απαράδεκτη εμφάνιση έδωσε στους Θεσσαλούς το δικαίωμα αρχικά να μειώσουν, λίγο μετά να ισοφαρίσουν και να φύγουν με αποτέλεσμα από το Αγρίνιο. Από την άλλη οι «κυανοκίτρινοι» με αυτό το 2-2, με αυτή τη νέα απώλεια βαθμών στο γήπεδό τους, θα μετρήσουν φέτος μια ακόμη χαμένη ευκαιρία!

Με… ντου από την αρχή του αγώνα

Από την πρώτη σέντρα του αγώνα ο Παναιτωλικός φρόντισε να δείξει στον αντίπαλο ότι θέλει το παιχνίδι αυτό και δεν πρόκειται να το… διαπραγματευτεί. Οι Αγρινιώτες πήραν την μπάλα στα πόδια τους, είχαν την ΑΕΛ κλεισμένη στο μισό γήπεδο και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους χωρίς να κινδυνεύουν στα μετόπισθεν. Βέβαια η ομάδα του Φέστα σωστά στημένη και πειθαρχημένη αμυντικά δεν επέτρεπε στους παίκτες του Τίτορμου να μπουν στην περιοχή παρά μόνο να έχουν φλύαρη υπεροχή. Μέχρι που φτάσαμε στην φάση του 24′. Εξαιρετική πάσα στην πλάτη από τον Μάζουρεκ προς τον Λιάβα κι αυτός αμέσως γύρισμα στην περιοχή.

Μπορεί αρχικά ο Μπάιροβιτς να μην πρόλαβε την μπάλα και στην συνέχεια το πλασέ του να σταμάτησε από τους αμυντικούς της Λάρισας αλλά στο… σβήσιμο της φάσης ο Μάζουρεκ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον. Το 1-0 για τον Παναιτωλικό έδιωξε πολύ από το δεδομένο άγχος κι έδωσε άλλα… φτερά για την συνέχεια. Έτσι στο 42′ τα «καναρίνια» βρήκαν και το 2-0 σε μια πανέξυπνη φάση.

Ο Αμαράλ εκτέλεσε πλάγιο άουτ, με το κεφάλι ο Μανά… τροφοδότησε τον Μπάιροβιτς (οριακά σε θέση οφσάιντ) ο οποίος έβαλε σωστά το σώμα «πυροβόλησε» τον κίπερ της ΑΕΛ και έτσι με το 2ο γκολ που πέτυχε σε 2ο σερί ματς έδωσε στον Παναιτωλικό… μαξιλαράκι ασφαλείας.

Κατάρρευση

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ έχοντας την πλάτη της στον τοίχο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι για να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Από την άλλη ο Παναιτωλικός δεν φάνηκε να κινδυνεύει ιδιαίτερα και στις στημένες φάσεις με σταθερότητα στις εξόδους του ο Γιαννακόπουλος καθάριζε.

Όμως κι αυτή την φορά η άμυνα των γηπεδούχων δεν έμεινε απαραβίαστη. Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΛ στο 63′ ο Μιχάι δεν μπόρεσε να διώξει κι από κοντά με καρφωτή κεφαλιά ο Φατιόν μείωσε σε 2-1 για τους Θεσσαλούς τους οποίους έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι του βαθμού. Άλλωστε υπήρχε μπροστά πολύς χρόνος και οι παίκτες του Παναιτωλικού έμοιαζαν ξανά πελαγωμένοι τα επόμενα λεπτά. Κάπως έτσι μερικά λεπτά αργότερα ήρθε και η ισοφάρισε.

Ο Μπαργκάν χόρεψε τον Λιάβα, ο αμυντικός των «κυανοκίτρινων» έκανε ένα χαζό πέναλτι και ο Φατιόν δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει σωστά για το 2-2. Ο Παναιτωλικός δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Άλλωστε ελάχιστα έγινε παιχνίδι αφού οι διακοπές ήταν συνεχόμενες.

Από τις αλλαγές ο Μοράρ ήρθε ελάχιστα σε επαφή με την μπάλα, ενώ από τους Τσιγγάρα και Μαλή δεν υπήρχαν απαιτήσεις όσο αφορά το επιθετικό κομμάτι. Κάπως έτσι το παιχνίδι έληξε, ο Παναιτωλικός έχασε μια δική του νίκη με την απαράδεκτη εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και δικαιολογημένα ο κόσμος στο φινάλε αποδοκίμασε.

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Άργκους (78′ Μαλής), Λιάβας, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Λουσέρο (74΄Τσιγγάρας), Μανά, Μπαϊροβιτς (63′ Μοράρ), Αμαράλ, Ουίλιαν
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Γκόλιας, Ακόστα (46′ Μπαρκάν), Ζίζιτς, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Μπέρτος, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (88′ Μόρας), Φατιόν

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ