Δεν είναι μόνο το γκολ…

Με έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές της, επέστρεψε σήμερα στο Αγρίνιο η αποστολή του Παναιτωλικού. Με «δράστη» τον Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος φορ βρήκε ξανά δίχτυα, επέστρεψε στα γκολ και έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι ένας παίκτης που μπορούν να τα «καναρίνια» να βασιστούν πάνω του.

Ας «αποκρυπτογραφήσουμε» τον τρόπο παιχνιδιού του έμπειρου στράικερ. Ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε «μηχανή των γκολ». Άλλωστε δεν χρειάστηκε να γίνει σε κάποια ομάδα που έπαιξε, αφού πάντα στη μεγάλη κατηγορία ήταν σε συλλόγους που βρίσκονταν από τη μέση και πάνω της κατάταξης. Οπότε «μοιράζονταν» τον χρόνο, δεν χρειάζονταν να παίρνει πολλές προσπάθειες και υπήρχε σχετικός πλουραλισμός. Αλλά διαχρονικά αποτελεί μία στάνταρ λύση για τη γραμμή κρούσης όπου και αν έπαιξε. Σταθερός, σε «γεμάτες» σεζόν όπως η φετινή του ήταν εκείνη του 2011/12 στη Ξάνθη βγάζει γκολ και μάλιστα χρειάζεται μόλις δύο ως το τέλος της χρονιάς για να κάνει ρεκόρ καριέρας στη Σούπερ Λιγκ (έχει οκτώ, με τη Ξάνθη έχει πετύχει εννέα πριν από τέσσερα χρόνια).
Άλλωστε το στυλ του είναι τέτοιο που μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο ως «παίκτης-ομάδας». Λόγω ύψους βγαίνει πάντα από την αντίπαλη περιοχή σε κάθε ελεύθερο για να διεκδικήσει τη πρώτη μπαλιά. Τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει… φάει το περισσότερο «ξύλο» από κάθε άλλον «κυανοκίτρινο». Από τα συνολικά 366 φάουλ που έχουν καταλογιστεί υπέρ του Παναιτωλικού, εκείνος έχει πάρει τα 66. Που συνήθως «συνοδεύονται» και από κίτρινες στα αντίπαλα στόπερ.

Ο Μαρκόφσκι είναι κλασικός φορ περιοχής, που δεν «εκβιάζει» τελικές. Τα οκτώ γκολ που έχει σημειώσει, έχουν προέλθει μετά από 31 προσπάθειές του, δηλαδη θέλει «σκάρτες» τέσσερις για να σκοράρει. Παράλληλα μετρά και τρες «καθαρές» χαμένες ευκαιρίες, με κορυφαία εκείνη της Νέας Σμύρνης. Άρα οι 11 από τις 31 τελικές του είναι «σχεδόν» γκολ. Επίδοση άκρως εντυπωσιακή. Με τη παρουσία του γεμίζει την αντίπαλη περιοχή. Μετά τη πρώτη μπαλιά, «τραβά» πίσω την αντίπαλη άμυνα και απειλεί σχεδόν πάντα από εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως έχει κάνει μόνο τρεις τελικές με μακρινά σουτ.
Στις στημένες μπάλες βοηθά πολύ αμυντικά, καθώς είναι ο 6ος, πλην των πορτιέρο, παίκτης του Παναιτωλικού σε επεμβάσεις, ενώ «μετρά» και μία ασίστ. Έτσι έχει συμμετοχή στα εννέα από τα 25 «κυανοκίτρινα» γκολ.

Σε μερικούς μήνες – τον Μάιο – κλείνει τα 30 και πλέον δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Έτσι δεν αποκλείεται να «ριζώσει» στο Αγρίνιο. Άλλωστε και αυτός και η οικογένειά του είναι απολύτα ικανοποιημένοι από τη πόλη και την ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ