Διευκρίνηση για στολές και κάρτες

Διευκρινήσεις για δύο σημεία του ΚΑΠ που άλλαξαν δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ. Το πρώτο αφορά την υποχρέωση αλλαγής στολής σε αγώνα και το δεύτερο την κάρτα υγείας που ισχύει από φέτος:

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου από την Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ανακοινώνονται δύο σημαντικές αλλαγές, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο φετινό Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.)., που ισχύει από 14/8/2019 και οι οποίες θα συμπεριληφθούν και στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων μας:

  1. ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 7 εδ. γ’:

Το εδάφιο αυτό αναφέρετε στην περίπτωση που οι στολές των 2 ομάδων μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. ΤΟΤΕ Η ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ πρέπει να αλλάξει χρώμα στολής. Εάν δεν έχει ο διαιτητής το αναγράφει στο Φ.Α. και στολή αλλάζει η γηπεδούχος ομάδα, η δε φιλοξενούμενη τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.

  1. ΑΡΘΡΟ 18 παρ. 1 εδ. β’:

Η μέχρι πέρυσι κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών έχει καταργηθεί και ουδεμία ισχύ έχει φέτος. Αντ’ αυτής η κάθε ομάδα προσκομίζει για κάθε ποδοσφαιριστή ατομικά την κάρτα υγείας του, η οποία ισχύει για ένα έτος και πρέπει να φέρει την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση, ότι ο ποδοσφαιριστής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται. Η κάρτα υγείας θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, νομαρχιακών, περιφερειακών ή πανεπιστημιακών νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή με νομικό πρόσωπο δημοσίου τομέα καθώς και από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα κατέχοντες την καρδιολογική ειδικότητα, ή άλλων ειδικοτήτων, που έχουν πιστοποίηση ΕΚΑΕ.

Κάρτα υγείας μπορείτε να εκτυπώνεται από το siteτης Ενώσεως στη στήλη «ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ