Δύο δυνατές μεταγραφές

Από την επίσημη πρώτη της ομάδας στο γήπεδο, Μπελεβώνης και Χάβος έκαναν λόγο για δύο συγκεκριμένες μεταγραφικές προσθήκες: Κεντρικού αμυντικού και φορ. Δεκαπέντε μέρες μετά συνεχίζουν να αποτελούν στόχο… Ούτε στόπερ, ούτε επιθετικός βρέθηκε ακόμα, που να πληρεί τα στάνταρ που έχουν μπει.

Ο Παναιτωλικός δεν είναι “άδειος” στις θέσεις αυτές, αλλά το ζητούμενο είναι να δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι νεαροί Ροντρίγκες – Χαντάκιας και οι ακόμα πιο “μικροί” σε ηλικία (και περισσότερο σε εμπειρίες) Μιχάι, Μαλής. Επίσης ο Μπράβο που έχει παίξει τη θέση, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι προορίζεται γι’ αυτή. Στην επίθεση υπάρχει ο Μαρκόβσκι και οι “μικροί” Βακράκος – Γκασούκας.

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν αρκούνται σ’ αυτό που υπάρχει ήδη, αλλά κατηγορηματικά κάνουν λόγο για δύο μεταγραφές. Βάζοντας ψηλά τον πήχη, καθώς θέλουν στις θέσεις αυτές παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Και υπάρχουν δύο παράμετροι που ενισχύουν αυτή την πρόθεσή τους.

Η πρώτη αφορά την εικόνα που βγάζει ο Παναιτωλικός στην προετοιμασία. Και ως σύνολο και ατομικά οι περισσότεροι παίκτες. Για παράδειγμα έχουν “ξετρελαθεί” με τα τελευταία αποκτήματα, τον Ντίας και τον Μάζουρεκ. Οι δύο Λατίνοι έχουν εντυπωσιάσει με ποδοσφαιρική ποιότητα και την ταχύτητα στο παιχνίδι τους. Δίπλα στους παλιούς Πάουλο – Λόπες – Ρόσα, Κλέσιο, συγκροτούν μια μεσοεπιθετική πεντάδα που πετάει φωτιές. Η απόκτηση ενός φορ με χαρακτηριστικά διαφορετικά του Μαρκόβσκι (ο οποίος μπορεί να παίξει καλύτερα σε κλειστές άμυνες), εκτιμούν ότι θα εκτοξεύσει την ομάδα επιθετικά.

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την καταγεγραμμένο (πλέον) ζέσταμα του κόσμου και τη συσπείρωση που υπάρχει γύρω από τον Παναιτωλικό. Για κάποιους (αδιευκρίνιστους προς το παρόν) λόγους, ο κόσμος “οσμίζεται” ότι κάτι καλό έρχεται. Το σλόγκαν “Μαζί με ΕΣΕΝΑ” που επιλέχθηκε από την ΠΑΕ, έπιασε τόπο και πολλοί κατάλαβαν ότι η ενεργοποίηση και η παρουσία του καθενός ξεχωριστά μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στην ομάδα. Πλέον υπάρχουν και αποδείξεις της ενεργοποίησης πολλών, αφού καταγράφεται στη ζήτηση που έχουν τα εισιτήρια διαρκείας. “Με την μεγάλη μείωση των τιμών, περιμέναμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Οι προσδοκίες μας ξεπεράστηκαν και τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των διαρκείας θα κάνει ρεκόρ πενταετίας” εκτίμησε στέλεχος της ΠΑΕ. Σ’ αυτό προσθέστε και τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη για την επιστροφή των οργανωμένων στο  πέταλο…

Ας γυρίσουμε, όμως, στις δύο μεταγραφές. Προφανώς όλοι θα ήθελαν να έχουν ανακοινωθεί κι ο Χάβος να τους έχει ήδη στην ομάδα. Αλλά δεν έγινε. Στις δυσκολίες να βρεθεί κάτι πολύ-πολύ καλό, προστίθεται το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει ελεύθερη θέση ξένου. Οπότε ανάμεσα στα άλλα θέλει και παίκτες με κοινοτικό διαβατήριο. Όπως στην περίπτωση του Ντουγκλάο, της οποίας το “ναυάγιο” διέρρευσε. Ο θηριώδης (1.94) Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός που παλιότερα πέρασε από την Καβάλα και στη συνέχεια έπαιξε στη Μπράγκα, στην Ακισάσπορ και στην Καϊσέρισπορ, έφτασε μια ανάσα από τον Παναιτωλικό, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε και προτίμησε τελικά την Ανόρθωση.

Ανάλογες πολύ καλές περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και γίνονται προσπάθειες σύντομα να κλείσουν για να είναι ο Παναιτωλικός πλήρης στο τέλος του μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ