«Εισέπραξα σεβασμό και αγάπη»

Για τελευταία φορά έκατσε σήμερα ο Τραϊανός Δέλλας στον πάγκο του Παναιτωλικού και όπως ανέφερε μετά την ήττα του ΟΑΚΑ, φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για το ματς: «Στο πρώτο ημίχρονο αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεχθήκαμε δυο εύκολα γκολ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα πολλά λάθη που κάναμε. Δημιούργησαν νευρικότητα στην ομάδα. Δεχθήκαμε και το τρίτο γκολ μετά. Στο ημίχρονο θεωρώ ότι τα πράγματα που είπαμε μας έκαναν να βγούμε καλύτερα. Είχαμε κυκλοφορία της μπάλας, ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Θα δικαιούμασταν πιστεύω κάποιο γκολ. Η γενική εικόνα είναι πως είναι δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού. Κλείνει για εμάς και για εμένα προσωπικά η χρονιά στον Παναιτωλικό. Η χρονιά κλείνει επιτυχημένα βάσει των στόχων που είχαμε θέσει σαν ομάδα. Βάσει του πλάνου να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε νέα παιδιά. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε σε μια επικίνδυνη και απαιτητική χρονιά με τέσσερις ομάδες να υποβιβάζονται, ή τρεις και μια… Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας νωρίς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αξιοποιήσαμε τα νέα παιδιά που ήταν πάρα πολλά στην αρχή της χρονιάς. Γι’ αυτο και χαρακτήρισα πετυχημένη τη χρονιά. Όταν τους στόχους που έχεις θέσει τους κατακτάς, είναι επιτυχία. Εύχομαι ο επόμενος προπονητής να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να κάνει καλύτερη την ομάδα.

Υπάρχει μέλλον και σε αυτό θα πρέπει να βασιστεί ο Παναιτωλικός. Μόνο έτσι υπάρχει η δυνατότητα επιβίωσης κάποιων ομάδων. Στον Παναθηναϊκό ο Δώνης έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Μαζί ήμασταν από τις ομάδες που δώσαμε χρόνο σε νεαρούς παίκτες. Και για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα μπορεί να φαίνονται λίγο μελαγχολικά, αλλά στο μέλλον ο σπόρος που έχει μπει από φέτος, θα έχει καρπούς για την ομάδα του Παναθηναϊκού».


Για την απόφασή του να μη συνεχίσει στην ομάδα: «Πήρα την απόφαση αυτή μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση. Στο μέλλον θα φανεί αν ήταν σωστή ή όχι. Από εκεί και πέρα, ο λόγος που ανακοίνωσα νωρίς την απόφασή μου, ήταν να δώσω χρόνο στη διοίκηση να επιλέξει τον κατάλληλο για το πρότζεκτ που τρέχει. Όχι ακόμα ένας προπονητής, αλλά ο καταλληλότερος».


Για το τελευταίο διάστημα του Παναιτωλικού και τις βαριές ήττες: «Υπάρχουν δυο αναγνώσεις. Το πως παίζεις, ποια είναι η φιλοσοφία σου. Η φιλοσοφία μου δεν άλλαξε ποτέ από την πρώτη μέρα. Θα μπορούσα εύκολα να θέλω σαν προπονητής να προφυλάξω την εικόνα μου. Σε κανένα από τα μεγάλα παιχνίδια δεν ζήτησα από τους παίκτες μου να κλειστούμε πίαω. Πάντα μπαίναμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, γνωρίζοντας και τις δυνατότητες του αντιπάλου. Νομίζω ότι μόνο έτσι χτίζει μια ομάδα χαρακτήρα, παίζοντας με όλους το ίδιο».

Για τη διαιτησία, το VAR και το γκολ που ορθά δεν μέτρησε: «Εμείς οι προπονητές πρέπει να μη βρίσκουμε πατήματα και δικαιολογίες σε λάθη διαιτητών. Δεν θέλω να ασχολούμαι τόσο και να προσπαθώ να βελτιώνω την ομάδα μου».

Για το μέλλον του: «Τώρα τελείωσε το πρωτάθλημα, έχουμε χρόνο για ξεκούραση, σκέψη και επιμόρφωση. Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή».

Για το γεγονός πως ο Παναιτωλικός δεν έχει αποκτήσει ακόμα μέταλλο: «Όσο διάστημα βρίσκομαι στον Παναιτωλικό και στο Αγρίνιο, εισέπραξα σεβασμό και αγάπη μόνο. Έδωσα πάρα πολύ σεβασμό στη δουλειά μου και αγάπη στους ποδοσφαιριστές μου και σε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Ήταν ανταποδωτικό. Νομίζω ότι τα χρόνια που περνούν και η ομάδα βρίσκεται στην κατηγορία, θα δώσει και το μέταλλο και τα… καρύδια. Πάντα πρέπει να υπάρχει μια βάση. Αυτή η βάση λείπει τα τελευταία χρόνια. Φέτος εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε παιδιά που θα δημιουργήσουν αυτή τη βάση. Αυτό χρειάζεται υποστήριξη, ενίσχυση και είναι δουλειά της διοίκησης και του νέου προπονητή για να σχεδιαστεί η ομάδα τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο και να προωθηθούν περισσότερα νέα παιδιά. Με τα χρόνια χτίζεις και φανέλα και χαρακτήρα, αλλά πρέπει να υπάρχουν οι βάσεις. Φέτος ήταν επικίνδυνη και δύσκολη χρονιά και την περάσαμε ανώδυνα».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ