Ενισχυμένος παρά τις απουσίες

Με τρεις απώλειες προετοιμάζεται για το τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος ο Παναιτωλικός. Μύγας, Μοράρ, Τσοκάνης, δεν υπολογίζονται από τον Χάβο. Παρόλα αυτά η «χασούρα» δεν είναι εξαιρετικά μεγάλη, αν και πρόκειται για σημαντικές μονάδες.

Ο Μύγας ουσιαστικά δεν έχει παίξει φέτος. Στο ματς με την ΑΕΚ ξεκίνησε βασικός αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί 13’ λεπτά. Από το σημείο εκείνο παραμένει εκτός δράσης. Ο Μαρινάκης τον έχει αντικαταστήσει επάξια.

Ο Τσοκάνης ήταν επίσης στην ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, αλλά με τον Ατρόμητο έμεινε στον πάγκο. Τη θέση του πήρε ο Ρότσα, που η απόδοσή του τον καθιστά πρώτη επιλογή και στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ακόμα κι αν ήταν διαθέσιμος ο Τσοκάνης.

Ο Μοράρ είναι ίσως η πιο αξιοσημείωτη απώλεια. Βασικός στον αγώνα με την ΑΕΚ, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, ήταν αυτός που έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες των κυανοκίτρινων. Με Ατρόμητο προτιμήθηκε ο Μαρκόβσκι που ήταν απ’ τους διακριθέντες. Παρότι έμεινε στον πάγκο, ο Ρουμάνος ήταν εκείνος που τελικά «έκλεψε την παράσταση» παίζοντας ένα τέταρτο στο τέλος. Με την ενέργεια που έδωσε επιθετικά, με το γκολ που πέτυχε ισοφαρίζοντας, αλλά και με τον τραυματισμό του. Ο Μαρκόβσκι παραμένει μια αξιόπιστη λύση για τη Ν. Σμύρνη, αλλά με τον Μοράρ υγιή, ίσως να μην ήταν σίγουρα η πρώτη επιλογή.

Παρά τις παραπάνω απώλειες, ο Παναιτωλικός μάλλον ενισχυμένος είναι, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς. Με την προσθήκη του Πάουλο που εξέτισε την ποινή του και μπορεί να δώσει μια επιπλέον λύση στο κέντρο. Αλλά κυρίως με εκείνη του Μόρα που έρχεται να βοηθήσει σε μια γραμμή που η ομάδα έχει πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Ένας καλός Μόρας, με την εμπειρία, τα σωματικά προσόντα, την εμπιστοσύνη και ηρεμία που μπορεί να εμπνεύσει, θα είναι σημαντική παράμετρος για το παιχνίδι του Παναιτωλικού στη Ν. Σμύρνη.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ