Ηττα με κάτω τα χέρια στη Νέα Σμύρνη (3-0)

Αγνώριστος ήταν σήμερα ον Παναιτωλικός στη Νέα Σμύρνη και γνώρισε την ήττα με κάτω τα χέρια στη Νέα Σμύρνη.

ΑΠΟ ΤΟ GAZZETTA.GR

Το μεγάλο άλμα ώστε να αποφύγει, τουλάχιστον τα μπαράζ, έκανε απόψε ο Πανιώνιος, καθώς στο ντέρμπι της ουράς κέρδισε τον Παναιτωλικό με 3-0 και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» πέρασαν ουραγοί, παραμένουν χωρίς νίκη στη σεζόν και πλέον υπάρχουν πολλά «καμπανάκια» για το μέλλον τους στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μαλέρμπ κάτω από τα γκολπόστ, τους Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο, Λυμπεράκη στην άμυνα από τα δεξιά, τους Κόρμπο, Οικονομίδη στον άξονα, τους Μασούρα, Παπανικολάου στα άκρα και τον Αρτσε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αραμπούλι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κνετ στο τέρμα, τους Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο στην άμυνα, τους Λιάβα, Τσιγγάρα, Ταχάρ στον άξονα (o τελευταίος πιο μπροστά), τον Αριγίμπι αριστερά, τον Φυτόπουλο δεξιά και τον Ντίαζ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς ξεκίνησε και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν «μουδιασμένα», κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι, Οι «κυανέρυθροι» περίμεναν και άφηναν τα «καναρίνια» να κρατούν άσκοπα μπάλα και να υποπίπτουν σε λάθη στον άξονα. Κάτι που αποδείχθηκε… βούτυρο στο ψωμί του Αραμπούλι. Στο 11′ ο Γεωργιανός μετά από «τσαφ» του Ταχάρ μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κνετ, ενώ στην επαναφορά δεν κατάφερε να σκοράρει ο Παπανικολάου. Λίγο αργότερα όμως (13′) ο έμπειρος στράικερ δεν αστόχησε, όταν σε φάση «καρμπόν» πήρε την κατοχή από τον Γιοβάνοβιτς και ευστόχησε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι και άρχισαν να διαχειρίζονται τον αγώνα. Με την πάροδο του χρόνου τα «καναρίνια» εκμηδένισαν μεν τα λάθη, όμως δεν μπορούσαν να φανούν απειλιτικοί. Μόνο από την πλευρά του Αριγίμπι δημιουργούσαν προβλήματα στα καρέ του Μαλέρμπ και ο νεαρός απώλεσε στο 34΄την πρώτη τους καλή στιγμή, αλλά ο Σταυρόπουλος έβαλε την κόντρα. Δευτερόλεπτα μετά το σουτ του Λιάβα πέρασε λίγο άουτ και οι Αγρινιώτες άρχισαν να δείχνουν… σφυγμό. Την ίδια στιγμή όμως υπήρχαν και κενοί χώροι και ο Αραμπούλι στο 38′ «άγγιξε» ακόμη ένα γκολ, όμως ο Μαρσιάλ πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν «εκτελέσει» μέσα από την μικρή περιοχή του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Αρχισαν να παίζουν τον Πανιώνιο στο μισό γήπεδο, αλλά δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες, πλην ενός μακρινού σουτ του Αριγίμπι. Και ενώ φτάναμε προς το τέλος (80′) ο Κόρμπος με ωραία μπαλιά με το εξωτερικό βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος ναι μεν έχασε το κοντρόλ, αλλά ο Γιαννακόπουλος άφησε την μπάλα να περάσει και έγινε ξανά κάτοχος, βρήκε τον Αρτσε και εκείνος με σουτ σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε στον Γιοβάνοβιτς, κατέληξε στα δίχτυα. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί και ο Εμμανουηλίδης στις καθυστερήσεις, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία των «κυανέρυθρων».

MVP: Ο Αραμπούλι. Ο Γεωργιανός φορ άνοιξε το σκορ, είχε ένα δοκάρι και στο δεύτερο μισό «έσπασε» πολλές φορές σωστά την μπάλα για αντεπιθέσεις των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Ο Κόρμπος,. Ο Πανιώνιος δεν απειλήθηκε κάθετα, ενώ ο αρχηγός του ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ και ουσιαστικά και του τρίτου.

Αδύναμος κρίκος: Ολος ο Παναιτωλικός, πλην του Αριγίμπι. Σε έναν αγώνα «τελικό» η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι Ταχάρ και Γιοβάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο από μία. Στην περίπτωση του πρώτου το δοκάρι «γλίτωσε» τον Παναιτωλικό, όμως σε εκείνη του δεύτερου ο Αραμπούλι την εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε.

Το «στραγάλι»: Ο Σκουλάς έλεγξε στο VAR την φάση του πρώτου γκολ και το μέτρησε. Στο τέλος του α’ μέρους σε στατική μπάλα του Παναιτωλικού υπάρχει τράβηγμα από τον Γιοβάνοβιτς στον Σταυρόπουλο, που δεν καταλογίστηκε ως παράβαση επειδή ο στόπερ του συλλόγου του Αγρινίου ήταν σε θέση οφσάιντ. Όμως όπως θα δείτε πιο κάτω στον κανονισμό (σ.σ. στην φωτογραφία) το πέναλτι έπρεπε να καταλογιστεί.

Το ταμείο του gazzeta.gr: Ο Πανιώνιος είχε «τσαγανό» και πάθος. Η νίκη του ήταν δικαιη,

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Μασούρας (86′ Ρέντζας), Οικονομίδης, Άρτσε (89′ Τσιλούλης), Παπανικολάου (82′ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (69′ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Λιάβας, Τσιγγάρας (60′ Μπαϊροβιτς), Ταχάρ, Φυτόπουλος (46′ Ντάλσιο), Αριγίμπι, Ντίαζ.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ