Η πλειοψηφία του καναπέ

Κοντά στις 2.500 ήταν ο μέσος όρος των εισιτηρίων του Παναιτωλικού τα προηγούμενα χρόνια. Κι έχει γίνει κουβέντα για το αν είναι πολλοί ή λίγοι όσοι ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του Αγρινίου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι καλή… επίδοση για την Ελληνική πραγματικότητα, της κρίσης, της απαξίωσης του ποδοσφαίρου και της γενικότερης μείωσης που καταγράφεται στην παρουσία θεατών στα γήπεδα. Άλλοι πως ο Παναιτωλικός δεν είχε εμφανείς ελκυστικούς στόχους και η εύκολη παραμονή του στη Super League έγινε ρουτίνα. Άλλοι πως δεν ικανοποιούνται από το θέαμα που προσφέρει ή βασίζεται σε ξενόφερτους παίκτες. Κι άλλα πολλά…

Η πρώτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία μετά από 34 πέτρινα χρόνια, προσέλκυσε κόσμο. Αλλά ο ενθουσιασμός κράτησε λίγο. Ακόμα και την περίοδο 2014-2015 που έμεινε για 2 πόντους εκτός Ευρώπης, ο μ.ο. των εισιτηρίων ήταν 2.597. Ναι, τη χρονιά που άγγιξε κάτι που στην 90χρονη ιστορία του Συλλόγου, ούτε για αστείο δεν μπορούσε κανείς να βάλει στην κουβέντα: Ο Παναιτωλικός σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Τις επόμενες σεζόν αυτός ο στόχος ήταν άπιαστος, οπότε προσφέρονταν μια καλή δικαιολογία για την επιλογή του… καναπέ αντί της κερκίδας. Τα αντίστοιχα νούμερα στο περσινό πρωτάθλημα ήταν 2.420, που σημαίνει μια «διαρροή» 200 ατόμων, σε σχέση με την κορυφαία σεζόν της ομάδας στη Super League.

Φέτος η ομάδα φροντίζει να αποδυναμώνει τη φαρέτρα των δικαιολογιών όσων παρακολουθούν εξ’ αποστάσεως την πορεία της. Μιλάμε για τον Παναιτωλικό, που έχει την καθολική αποδοχή της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης στη χώρα, για τον τρόπο που λειτουργεί. Την ανεξαρτησία του, την καθαρότητά του, την αυτοδυναμία του. Σ’ αυτά που ζηλεύουν οι φίλαθλοι των περισσότερων ομάδων, έρχεται να προστεθεί φέτος και ένα αγωνιστικό σύνολο βασισμένο σε νέα παιδιά, το οποίο και καλό ποδόσφαιρο παίζει και καταφέρνει να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για την υπέρβαση.

Θέλετε να θυμηθούμε την ανταπόκριση του κόσμου το τελευταίο δίμηνο; Με τον Απόλλωνα (προέρχονταν από νίκη επί της ΑΕΚ, ήττες στις λεπτομέρειες σε Τούμπα και Καραϊσκάκης με εχθρικές διαιτησίες) εισιτήρια 1.867. Με την Ξάνθη (με νίκη έμπαινε στην πρώτη πεντάδα) εισιτήρια 1.924. Με Παναθηναϊκό (με νίκη έμπαινε στην πρώτη πεντάδα) εισιτήρια 3.047, εκ των οποίων 400 με πράσινα διακριτικά στη Θύρα 3 και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα άνευ διακριτικών διάσπαρτοι τις υπόλοιπες θύρες. Που σημαίνει ότι οι Παναιτωλικοί ξανά στο διχίλιαρο έφτασαν.

Δεν θα είναι περισσότεροι ούτε τη Δευτέρα με την ΑΕΛ, παρά τη νίκη που ο αποδεκατισμένος (από τραυματισμούς και τιμωρίες) Παναιτωλικός πανηγύρισε στη Λαμία. Κι ας υπάρχει το ενδεχόμενο η νίκη να τον ανεβάζει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Εκεί που ονειρεύονται όλοι να τερματίσει.

Το θέμα είναι πού ονειρεύεται ο καθένας. Οι δύο χιλιάδες στην κερκίδα. Και περισσότερες χιλιάδες στον καναπέ. Στη δεύτερη κατηγορία ενδεχομένως να ανήκουν και οι πιο απαιτητικοί…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ