Η σεζόν τελείωσε, το «παιχνίδι» αρχίζει!

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για τον Παναιτωλικό. Αν το ζητούμενο ήταν η παραμονή, το πέτυχε και άνετα πολλές αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «κυανοκίτρινοι» για άλλη μια σεζόν θα είναι μέλη της Σούπερ Λίγκας. Αν το ζητούμενο ήταν η υπέρβαση και η παρουσία στα πλέι οφ (όπως είχε τονιστεί το περασμένο καλοκαίρι) σαφώς και τα «καναρίνια» πέρασαν κάτω από τον πήχη.

Μια χρονιά που είχε τα πάντα. Αλλαγή προπονητή, επιστροφή Χάβου, την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, κάποιες ταπεινωτικές ήττες, αλλά γενικά δεν θεωρείται σεζόν που θα την θυμούνται και πολλά χρόνια οι εντός και οι γύρω από τον Παναιτωλικό.

Πλέον και επίσημα, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν, στον Τίτορμο οι πάντες μπαίνουν σε μια κρίσιμη περίοδο. Οι επόμενες εβδομάδες φαντάζουν κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον του συλλόγου.

Σε αυτές ο Μάκης Χάβος θα αξιολογήσει οριστικά το ρόστερ και τις ανάγκες ενίσχυσης που υπάρχουν, αλλά σε αυτές πιθανότατα θα υπάρξουν οι όποιες κινήσεις και εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο, αφού έτσι κι αλλιώς το… παιχνίδι έχει ανοίξει έστω και σε επίπεδο παραφιλολογίας.

Έδωσε ευκαιρίες…

Το οξύμωρο ήταν πάντως οι ενδεκάδες των δύο ομάδων. Από την μία ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με… ρόστερ που θύμιζε ομάδα που έπαιζε σε τελικό ή σε ματς στην Ευρώπη.

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν ήταν στις βασικές επιλογές (και οι αλλαγές είχαν την ίδια φιλοσοφία), ενώ ξεκίνησε το ματς με τον νεαρό Βακράκο από την Κ20 που έκανε ντεμπούτο. Ακόμη κι έτσι, οι Πειραιώτες αν και σαφώς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στον Παναιτωλικό.

Είχαν καλές στιγμές όπως το δοκάρι του Καρντόσο, αλλά δεν ήταν καταιγιστικοί. Τελικά βρήκαν το γκολ στο 37′ όταν αρχικά ο Καρντόσο βρήκε πάλι το δοκάρι, αλλά στο… ριμπάουντ ο Χαντάκιας ολιγώρησε και ο Τσόρι δεν το συγχώρησε. Το 0-1 ήταν η εικόνα του πρώτου μέρους καθώς ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο με την χλιαρή κεφαλιά του Κλέσιο που πήγε στην αγκαλιά του Καπίνο.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό κυρίως με τον Κλέσιο που πήρε πολλές πρωτοβουλίες λόγω της ταχύτητάς του. Όμως πάντα στο… φινάλε κάτι έλλειπε για να έρθει το γκολ ή έστω η καλή στιγμή μπροστά στην εστία του Καπίνο.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός φαίνονταν ότι αρκέστηκε στο γκολ του Ντομίνγκες αφού δεν έψαξε κάτι περισσότερο, αλλά τελικά το βρήκε σε μια από τις ελάχιστες καλές του στιγμές στην επανάληψη. Ο Ελιουνούσι ήταν ο σκόρερ κι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 0-2, αφού στο 90′ ο Κλέσιο σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρεί δίχτυα.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους φίλους του Παναιτωλικού να χαρίζουν ένα ζεστό χειροκρότημα στον κόσμο και να ανανεώνουν το ραντεβού για τον Αύγουστο, όπου περιμένουν… καλύτερες μέρες!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Παπάζογλου (73΄Μπράβο), Κλέσιο, Λόπες, Τσοκάνης, Κουτρουμάνος, Ρέι (80′ Γιαννιώτης), Βακράκος (63′ Βασιλούδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Μποτία, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς (58′ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιουνούσι, Ντομίνγκες (64΄Μπουχαλάκης), Μάριν (73΄Μανθάτης), Καρντόσο

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ