Και τώρα… σώστε τη χρονιά!

Το… μαρτύριο των τριών αναμετρήσεων με την ΑΕΚ έλαβε τέλος με την ρεβάνς-αγγαρεία του ΟΑΚΑ (1-0) και πλέον με την έλευση του νέου προπονητή ο Παναιτωλικός οφείλει να βρει σφυγμό πριν να είναι πολύ αργά!

Με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς και με το κλίμα βαρύ από την ήττα του περασμένου Σαββάτου, που έφερε και την αποχώρηση του Μάκη Χάβου, μοναδικό ζητούμενο για τον Παναιτωλικό ήταν να μην συνεχιστεί ο… χωρίς φρένα κατήφορος.

Να βγάλει δηλαδή μια αντίδραση, ένα πρόσωπο αξιοπρεπές, να αλλάξει όσο είναι δυνατό η ψυχολογία προς το καλύτερο ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Με τον υπηρεσιακό Μπάμπη Μιχαηλίδη να δίνει ευκαιρίες για παραστάσεις σε νέα παιδιά (σ.σ άτυχος στάθηκε ο Κουσιάδης που τραυματίστηκε στην αρχή του ματς), τα «καναρίνια» με αμυντικό προσανατολισμό για… ευνόητους λόγους προσπαθούσαν μόνο με αντεπιθέσεις να βρουν ένα γκολ γοήτρου. Είχαν δύο φάσεις στο πρώτο μέρος με τον Ρότσα, αλλά και τον Ντίας.

Ειδικά η 2η ήταν κλασσική ευκαιρία αλλά τελικά ο Μπάρκας με το χέρι είπε όχι στο πλασέ του Ουρουγουανού… Και κάπως έτσι με τα μάτριξ να δείχνουν το 0-0 ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο Μπεχαράνο έμεινε στον πάγκο και την θέση του πήρε ο Μάρκος Πάολο. Το σκηνικό ήταν λίγο-πολύ το ίδιο. Η ΑΕΚ την πρωτουβουλία των κινήσεων αναζητώντας το γκολ και ο Τίτορμος με σφιχτή άμυνα κρατούσε με κάθε τρόπο τους κινδύνους μακριά από την εστία του Κυριακίδη. Τελικά αυτή παραβιάστηκε στο 66′ με ένα γκολ καρμπόν όσο αφορά δημιουργό και εκτελεστή με το 4ο της Ένωσης το περασμένο Σάββατο. Μαγική πάσα… πάρτο βάλτο του Μασούντ και σχεδόν σε κενή εστία ο Λόπες άνοιξε το σκορ.

Η τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό ήταν η είσοδος του Μοράρ στο 70′ στην θέση του Ρόσα, όχι φυσικά για να… γυρίσει το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά για να παραμείνει ζεστός ενόψει του κομβικού αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Ντίας να κάνει ένα δυνατό σουτ που έβγαλε ο Μπάρκας στην καλύτερη φάση των Αγρινιωτών στην επανάληψη.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Βράνιες (69′ Τζανετόπουλος), Γιανούτσος, Γκάλο, Λόπες, Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Μασούντ (76′ Αραούχο), Κλωναρίδη, Γιακουμάκης
Παναιτωλικός: Κουσιάδης (5΄Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46′ Μάρκος Πάουλο), Κλέσιο, Ρόσα (70′ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ