«Κακός δαίμονας» του Πανιωνίου

Ο κατά τεκμήριο πιο έμπειρος τεχνικός της Σούπερ Λιγκ είναι ο Γιάννης Ματζουράκης που χρειάζεται μόλις δύο αγώνες για να συμπληρώσει 400 στη «μεγάλη» κατηγορία – είτε Α’ Εθνική, είτε Σούπερ Λιγκ – ενώ «μετρά» συνολικά 550 επαγγελματικά παιχνίδια στους πάγκους, σε εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Ο «Ρουμάνος» έχει εξελιχθεί σε… κακό δαίμονα του Πανιωνίου, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο στη Νέα Σμύρνη με 5η διαφορετική ομάδα. Μέχρι στιγμής ο 66χρονος κόουτς είναι σχεδόν 24 χρόνια αήττητος στη πλατεία! Η πρώτη και μοναδική φορά που έχασε από τον Πανιώνιο ως φιλοξενούμενος ήταν στις 31 Μαϊου του 1992, όταν ήταν στον Πιερικό και οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 4-2. Έκτοτε σε έξι εκεί επισκέψεις του έχει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ συνολικά σε εννέα παιχνίδια του στη Νέα Σμύρνη «μετρά» τέσερρις νίκες, άλλες τόσες ισοπαλίες και τη μοναδική του ήττα με τον Πιερικό.

Πιο αναλυτικά ως κόουτς του Αιγάλεω φιλοξενήθηκε δύο φορές από τον Πανιώνιο και είχε μία νίκη και μία ισοπαλία, χωρίς μάλιστα το «Σίτι» να δεχθεί γκολ. Ακολούθησε το χαμένο παιχνίδι με τους «μελανόλευκους» και ύστερα δεν έφυγε ποτέ με σκυμένο το κεφάλι από το συγκεκριμένο στάδιο. Ως προπονητής της Ξάνθης βρέθηκε τέσσερις φορές στη Νέα Σμύρνη, όπου κέρδισε τις δύο και απέσπασε ισοπαλία στις υπόλοιπες, ενώ το επί μέρους σκορ ήταν 5-1 υπέρ της ομάδας από τη Θράκη. Τελευταίες παρουσίες του στη πλατεία ως αντίπαλος ήταν με τη Καλλονή, όπου σε δύο ματς κέρδισε το ένα και απέσπασε ακόμη μία ισοπαλία, ενώ οι νησιώτες σημείωσαν τρία γκολ και δέχθηκαν μόλις ένα.

Έτσι συνολικά σε εννέα παιχνίδια ως φιλοξενούμενος στη Νέα Σμύρνη ξέχωρα ότι έχει χάσει μόνο μία φορά και αυτή το 1992, οι ομάδες του έχουν σημειώσει 11 γκολ και έχουν δεχθεί έξι, με τα τέσσερα να είναι σε μόλις μία αναμέτρηση. Στις άλλες οκτώ το επί μέρους σκορ είναι 9-2.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ