Κρίμα κι άδικο…

Το όνειρο της παρουσίας του Νέου Αμφίλοχου στον τελικό του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, έσβησε από τα έντεκα βήματα. Ο ημιτελικός με τη Νίκη Βόλου που έγινε το απόγευμα στην Άμφισσα κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Νίκη ήταν πιο εύστοχη και προκρίθηκε στον τελικό στον οποίο θα αντιμετωπίσει την Ιεράπετρα.

Η ομάδα της Αμφιλοχίας έκανε με το παραπάνω το καθήκον της και στις λεπτομέρειες δεν μπόρεσε… να γράψει ιστορία. Αν και η παρουσία της στον ημιτελικό, είναι ήδη η μεγαλύτερη διάκριση που έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι μια εντυπωσιακή σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα. Το α’ ημίχρονο δεν είχε σημαντικές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό. Ένα σουτ του Αναστασίου που απέκρουσε ο Μανιάτης στο 18’ ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Βόλου, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας Τζήμας απέκρουσε δύσκολα σουτ του Χριστογιάννη και στη συνέχεια ο Τσιούνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 50’ ο Μαλής απείλησε με σουτ που κόντραρε σε αμυντικό και στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Κραγιόπουλου έφυγε άουτ. Ο Ν. Αμφίλοχος που ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις απείλησε ξανά στο 54’ με μπαλιά του Νάκου στον Τόσκα που σούταρε για να αποκρούσει ο Τζήμας. Ο πορτιέρο των Θεσσαλών κράτησε το «μηδέν» σε εκτέλεση φάουλ του Τσιούνη στο 58’ και κεφαλιά του Χριστογιάννη στο επόμενο λεπτό.

Η απάντηση ήρθε στο 63’ με μακρινό σουτ του Βέργου που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανιάτη, αλλά από κει και πέρα δεν δημιουργήθηκε η μεγάλη φάση που θα έδινε την πρόκριση σε μία από τις δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια. Μόνη εξαίρεση στο 87’ που οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Κούση ο οποίος βρέθηκε προ του Τζήμα σε πλεονεκτική θέση.

Ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση και άρχισε με γκολ. Μόλις στο 1ο λεπτό μετά από μπαλιά του Τσιούνη, ο Νάκος με πλασέ έδωσε προβάδισμα στον Ν. Αμφίλοχο, ο οποίος δεν χάρηκε για πολύ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κραγιόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-1, που ήταν το τελικό σκορ και το εισιτήριο του τελικού κρίθηκε στη «Ρώσικη ρουλέτα».

Στις εφτά πρώτες εκτελέσεις Δράκος, Νάκος, Τόσκα, Κούσης, Τσιούνης, Μαλής, Χριστογιάννης, ήταν εύστοχοι για τον Ν. Αμφίλοχο. Το ίδιο και εκείνες της Νίκης που ανέλαβαν οι Κραγιόπουλος, Τζάθας, Μέτσε, Αναστασίου, Κοντοές, Αλ. Καρτσαμπάς, Χρ. Καρτσαμπάς.

Ο Τζήμας απέκρουσε το 8ο πέναλτι του Κωστακιώτη, αλλά ο Ν. Αμφίλοχος έμεινε για λίγο ακόμα «ζωντανός», καθώς ο Ζιώγας αστόχησε! Ο Ρεπετσάς έκανε το ίδιο στο επόμενο και ο Βουρδάκης ευστοχώντας στο τελευταίο (από τα 18 συνολικά!!!) πέναλτι, έστειλε τη Νίκη Βόλου στον τελικό.

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ: Μανιάτης, Κωστακιώτης, Χριστογιάννης, Κοκκώνης Ε., Μαλής, Ζοτάι (113’ Δράκος), Τσιούνης, Καλοκαίρης (71’ Ρεπετσάς), Τόσκα, Νάκος, Κούσης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Καρτσαμπάς Χρ., Κραγιόπουλος, Λάιος (86’ Κοντοές), Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Ιορδανίδης (108’ Καρτσαμπάς Αλ.), Τζάθας, Ντινιωτάκης (90’ Βουρδάκης), Αναστασίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ