Κρίμα κι άδικο!

Ο Παναιτωλικός έπεσε… δοξασμένος στην Τούμπα, αφού κοίταξε στα ίσια τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά η μοναδική στιγμή που η αμυντική συμπεριφορά δεν λειτούργησε σωστά ο Πρίγιοβιτς βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Κυριακίδη για το 1-0.

Ο Παναιτωλικός έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς προβλήματα. Μόλις σε 1-2 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει ο Κυριακίδης κι αυτές χωρίς να κάνει κάποια από τις μεγάλες του επεμβάσεις. Με τον Βαγγέλη Μόρα να οδηγεί μαεστρικά την άμυνα με την κλάση του και τον νεαρό Μιχάι να μην δείχνει κάνει το άγχος της πρεμιέρας, ο ΠΑΟΚ έμενε συνεχώς μακριά από την εστία του Παναιτωλικού, αφού σε αυτό συνέβαλαν κι από τα άκρα Ρότσα και Μαρινάκης, αλλά γενικότερα η αμυντική συμπεριφορά των «καναρινιών» ήταν υποδειγματική.

Το κέντρο δούλευε περίφημα και ο Δικέφαλος παρά το 62% της κατοχής δεν μπορούσε να βρει τα περάσματα για να απειλήσει. Από την άλλη οι Αγρινιώτες στο… επιθετικό τρίτο της Τούμπας γύρισαν ωραία την μπάλα, δημιούργησαν στιγμές κι αν ο Κλέσιο ήταν πιο αλτρουιστής στην φάση του 18′ θα μπορούσαν να βρουν και το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να προσέχει πάλι τα μετόπισθεν. Η πίεση για γκολ ήταν μεγάλη από τον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου… υποχρεώθηκε νωρίς να φορτώσει την επίθεση του βάζοντας μέσα και Πέλκα και Βιεϊρίνια.

Αυτές οι αλλαγές ανέβασαν μέτρα τους γηπεδούχους, που είχαν πλέον την καθολική υπεροχή και τις καλές φάσεις για γκολ. Στο 61΄ο ΠΑΟΚ απείλησε στην ίδια φάση 2 φορές, αλλά εκεί φάνηκε η τεράστια κλάση τόσο του Κυριακίδη, όσο και του Μόρα που έδιωξαν με υπερένταση τον κίνδυνο.

Ακόμη κι έτσι ο Τίτορμος είχε τρόπο για να ανταποκρίνεται στις δυσκολίες. Τελικά σε μια φάση… φτηνή, ο Ρότσα ξεχάστηκε να τραβηχτεί για το οφσάιντ, ο Πρίγιοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Από την στιγμή που το έως το 75′ πλάνο άλλαξε, ο Παναιτωλικός και με τον Μάσουρεκ στο γήπεδο, αλλά και τον Μαρκόφσκι που μπήκε λίγο πριν το γκολ ήταν αναγκασμένος να βρει τρόπο να αντιδράσει. Ο Χάβος ανακάτεψε αρκετά την… τράπουλα, όμως δεν είχε τον άσο στο μανίκι που θα του επέτρεπε να φύγει από την Τούμπα με κάτι καλό.

Απλά τα «καναρίνια» έμειναν με τις θετικές εντυπώσεις, αλλά να έχουν ως κέρδος και την απόδοση του Ενέα Μιχάι που μόνο ως πρωτάρης 19χρονος δεν έπαιξε, δικαιώνοντας απόλυτα τον Χάβο για την επιλογή του. Ο αγωνιστικός Γολγοθάς συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό με ματς Κυπέλλου την Τρίτη στην Ξάνθη και ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο το επόμενο Σάββατο.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάτσε (63΄Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Κάμπος, Καντουρί, Μακ (53΄ Πέλκας),Πρίγιοβιτς (80′ Κουλούρης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο (71′ Μπράβο), Λόπες (78′ Μάσουρεκ), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (71′ Μαρκόφσκι)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ