“Κόβει” παιχνίδια η nova

Στα χαρακώματα βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό Super League και nova, σ’ ένα “πόλεμο” που κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει. Πάντως η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με το χθες. Το συνδρομητικό αποτέλεσε για χρόνια τον κύριο “αιμοδότη” σε έσοδα της Λίγκας. Το ίδιο γιγαντώθηκε και οι ομάδες έβαλαν στην τσέπη τους αρκετά χρήματα. Αφήνοντας τα ξένα πρωταθλήματα (Ισπανικό, Αγγλικό, Γερμανικό) η nova έριξε το κόστος της και διατηρώντας το ελληνικό πρωτάθλημα κράτησε σε ικανοποιητικό επίπεδο τον αριθμό των συνδρομητών της. Και οι ισολογισμοί της δείχνουν ότι παραμένει κερδοφόρα επιχείρηση. Αντίθετα, μέσα μπαίνουν οι ΠΑΕ, απ’ τις οποίες ζητάει ψαλίδι…

Πολλές ομάδες τρέμουν στην ιδέα να χάσουν την τελευταία πηγή σοβαρών εσόδων. Κάποιες άλλες αντιστέκονται, όπως φάνηκε από την χθεσινή… αντεπίθεση Κωστούλα. Οι εξελίξεις ήρθαν να τον επιβεβαιώσουν, αφού η nova δεν κατέθεσε τα χρήματα που όφειλε (η προθεσμία έληγε χθες) και η Λίγκα προχωρά σε νομικά μέτρα, τα οποία προφανώς θα επιδεινώσουν το κλίμα.

Ανεξάρτητα από αν τελικά μπορέσει να περάσει η προσπάθεια για μείωση (18% ζητάει η nova, 8% συζητάει η Super League), το συνδρομητικό ετοιμάζεται να λάβει και άλλα μέτρα που αφορούν περικοπές. Κι απ’ ότι φαίνεται ένα απ’ αυτά είναι το “κόψιμο” αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεταδίδει και τα οχτώ παιχνίδια κάθε αγωνιστικής, αλλά λιγότερα. Κόβοντας π.χ. δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο, μειώνει το κόστος παραγωγής. Και φυσικά οι αγώνες που θα κόβει θα είναι αγώνες μικρομεσαίων ομάδων. Δεν αποκλείεται να παίζει Παναιτωλικός – Πλατανιάς, Παναιτωλικός – Κέρκυρα, Παναιτωλικός – Λεβαδειακός ή άλλα ματς και να μην υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση. Θα είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στη Super League.

Υπάρχει και από την πλευρά των ίδιων των ομάδων πρόταση για “κόψιμο” αγώνων, αλλά αυτό είναι τοπικό. Προκειμένου να αυξηθούν τα εισιτήρια οι ΠΑΕ συζήτησαν με τη nova το ενδεχόμενο να μην μεταδίδονται οι αγώνες στην περιοχή που διεξάγονται. Να μη μπορεί να δει κάποιος στην Αιτωλοακαρνανία αγώνα του Παναιτωλικού που γίνεται στο Αγρίνιο ή κάποιος Γιαννιώτης αγώνα του ΠΑΣ που παίζει εντός.

Όλα αυτά μάλλον προετοιμάζουν ένα τοπίο που θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ