Μάζευε κι ας είναι ρώγες!

Με όλο το πλάνο να αλλάζει από την… χαζή αποβολή του Κουτρουμάνου στο 40′, ο κακός Παναιτωλικός είχε ψυχικά αποθέματα στο 0-0 της Κομοτηνής.

Άντεξε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο στην ασφυκτική πίεση του Πανθρακικού, έχοντας ξανά σε σπουδαία μέρα τον Κυριακίδη και πήρε έναν «χρυσαφένιο» βαθμό, ανάσανε ακόμη περισσότερο και κοιτάζει πιο αισιόδοξα την συνέχεια!

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει ο… σοφός λαός κι αυτό το ασπάστηκε ο Μαντζουράκης στην Κομοτηνή.

Για την ακρίβεια κράτησε την 10άδα που νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης κι αναγκαστικά λόγω της τιμωρίας του Κέβιν, έριξε στην… μάχη τον Δημήτρη Κουτρουμάνο.

Σαφής η πρόθεση του έμπειρου τεχνικού να παρουσιάσει ένα επιθετικό σύνολο με μοναδικό ζητούμενο το θετικό αποτέλεσμα.

Η συνεχής βροχή, αλλά και ο αγωνιστικός χώρος που δεν ήταν κακός, αλλά ήταν… βαρύς, σαφώς και δημιουργούσε προβλήματα στον Παναιτωλικό, που είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον αντίπαλο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που από την αρχή του ματς, αν και οι Αγρινιώτες θέλησαν να παίξουν ποδόσφαιρο έκαναν πολλά λάθη και ελάχιστες ευκαιρίες.

Ο Βιγιαφάνιες, έτσι κι αλλιώς κεφάτος τον τελευταίο καιρό, είχε τις… στιγμές του, όχι όμως και την μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Καλά κλεισμένος κι αυτός και ο Ουάρντα που επίσης κινήθηκε στα… ρηχά.

Η βλακεία του Κουτρουμάνου

Ακόμη και χωρίς ψηλά στάνταρ, ο Παναιτωλικός είχε το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά από το 40′ αναγκάστηκε ο Μαντζουράκης να αλλάξει τα πλάνα του. Αυτό γιατί… απερίσκεπτα ο Κουτρουμάνος «κατάφερε» να δει δύο κίτρινες κάρτες και κατά συνέπεια την κόκκινη.

Έτσι όπως είχε συμβεί και στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, ο Τίτορμος ήταν αναγκασμένος για ένα ημίχρονο και κάτι παραπάνω να παίζει με παίκτη λιγότερο και μεγαλύτερη πίεση.

Πίεση και… κάστρο

Με την έναρξη της επανάληψης η εικόνα ήταν η αναμενόμενη. Ο Πανθρακικός με αγωνιστική υπεροχή πήρε τα ηνία του αγώνα και ο Παναιτωλικός με αμυντική διάταξη προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα μακριά από τον Κυριακίδη.

Πάντως στο ασφυκτικό πρώτο δεκάλεπτο των γηπεδούχων ο έμπειρος πορτιέρο όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και με εκπληκτικές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν στην εστία του. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο Μαντζουράκης… έσφιγγε την άμυνα του, προσδοκώντας πλέον στον πολύτιμο βαθμό.

Από την άλλη ο Ελευθερόπουλος βλέποντας ιδανικές τις συνθήκες και την αριθμητική υπεροχή της ομάδας του ζητούσε επιπλέον πίεση για το… γκολ από χρυσό.

Η πολιορκία των γηπεδούχων όσο το ματς έφτανε στο φινάλε τόσο μεγαλύτερη γίνοταν. Οι δέκα του Παναιτωλικού ηρωικά κρατούσαν. Με χέρια ο Κυριακίδης, που ήταν ξανά κορυφαίος, με πόδια και κεφάλι όλοι οι άλλοι γνώριζαν την σημασία του βαθμού.

Κλεισμένοι στο 1/3 του γηπέδου άντεξαν και στο φινάλε πήραν ένα βαθμό που στην συνέχεια θα φανεί πολύτιμος…

Τα δύσκολα πάντως δεν τέλειωσαν για τον Παναιτωλικό. Την επόμενη αγωνιστική τα «καναρίνια» παίζουν πάλι μακριά από το Αγρίνιο.

Αυτή την φορά αντίπαλος θα είναι η Βέροια, που όπως και στην περίπτωση του Πανθρακικού, έχει άμεση ανάγκη τους βαθμούς της παραμονής.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Λαδάκης (77′ Ροζέριο), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (64΄Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Μύγας, Κουτρουμάνος, Παπάζογλου, Πάουλο, Ουάρντα (89΄Χαντάκιας), Βιγιαφάνιες (80′ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (73΄Κάπελ), Ρουσκουσέδα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ