Μεσημεριανός ύπνος και… δωράκι!

Ένας κακός Παναιτωλικός με συνεχόμενα λάθη, χωρίς φαντασία και ουσία, που ελάχιστα μπήκε σε ρυθμούς αγώνα, αλλά κι ένα πέναλτι-φάντασμα που… πρόσφερε ο Αρετόπουλος στην Ξάνθη ήταν το βασικό κάδρο για το 3-0 της αναμέτρησης στα Πηγάδια.

Ο Μάκης Χάβος μετά το ματς με τον Αστέρα την περασμένη Κυριακή έκανε λόγο για κίνητρο που πρέπει να βρει η ομάδα ώστε να… φτιάξει την εικόνα της στα ματς που απομένουν, αλλά φαίνεται ότι οι παίκτες του δεν τον άκουσαν ιδιαίτερα.

Από ένα λάθος στον χώρο του κέντρου του Ρόσα, με το… καλημέρα του αγώνα μόλις στο 2΄ ο Παναιτωλικός βρέθηκε στο καναβάτσο. Ο Πιτσέλι από δεξιά δεν είχε πρόβλημα να κάνει μόνος την κούρσα και να αποφύγει τον Τσοκάνη, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Κούσας αν κι έδειχνε ότι μπορεί να προλάβει δεν το έκανε και σε τετ α τετ με τον Κυριακίδη ο Γιουνές δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σκοράρει για την Ξάνθη!

Τα λάθη ήταν πολλά και συνεχόμενα έτσι ώστε ο κίπερ του Παναιτωλικού από νωρίς… ζεστάθηκε με τις επεμβάσεις του, καθώς στο 7′ με υπέροχη επέμβαση στο σουτ του Γουάλας δεν άφησε να… τελειώσει το ματς πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο!

Η πρώτη υποψία φάσης για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος καταγράφεται στο 17΄όταν από άψογη εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ρέι και Λόπες, αυτή φτάνει στον Μάρκος Πάουλο, αλλά το σουτ δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Ζίφκοβιτς, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο… ζευγάρι ανέδειξε ξανά νικητή τον κίπερ των Θρακών.

Η προβληματική εικόνα του Παναιτωλικού δεν είχε τέλος καθώς ειδικά από την αριστερή του πλευρά, οι γηπεδούχοι έβρισκαν συνεχώς χώρους για να δημιουργούν ρήγματα και στιγμές απειλής μπροστά από τον Κυριακίδη. Η αδυναμία να κρατηθεί η μπάλα, τα πολλά λάθη στο κέντρο και στην άμυνα, έδιναν ευκαιρία στην Ξάνθη να κάνει… σερί επιθέσεων, ενώ από την άλλη ο Μαρκόφσκι θύμιζε θεατή!

Σημάδια… ζωής και πέναλτι-φάντασμα

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, ώστε να ισοφαρίσει είναι στο 35′ όταν από πάσα του Ρόσα ο Μάρκος Πάουλο σουτάρει, αλλά ο Ζίβκοβιτς ξανά φωνάζει… παρών. Αφού τα «καναρίνια» δεν το έβαλαν, το… έφαγαν με τον Αρετόπουλο να κάνει «δωράκι» μιας και μετέτρεψε σε πέναλτι την… βουτιά του Γιουνές σε επαφή με τον Παπάζογλου.

Ο «βουτηχτής» ανέλαβε την εκτέλεση και 2-0 και ουσιαστικά… έκοψε τον όποιο ρυθμό είχαν βρει οι Αγρινιώτες στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου! Το σουτ του Ρόσα στο 41′ δεν ήταν ικανό να μειώσει στο σκορ.

Τα πολλά λάθη δεν είχαν τελειωμό και το αποτέλεσμα ημιχρόνου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν στο 45′ το σουτ του Γιουνές που… χόρεψε την άμυνα, δεν έβρισκε στο δοκάρι πριν καταλήξει άουτ.

Δοκάρι, τρίτο, τέλος

Στην επανάληψη, από την αρχή, ο Χάβος έριξε στην… μάχη τον Κλέσιο που γύρισε στην δράση, αντί του Ρόσα που δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όπως άλλωστε και όλη η ομάδα.

Στο 57΄ πάντως είχε και ραντεβού με την ατυχία αφού το σουτ του Λόπες βρήκε σε παίκτη της Ξάνθης και στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης με όλο τον Παναιτωλικό ανοργάνωτο, ο Κυριακίδης έβγαλε αρχικά το πλασέ του Γιουνές αλλά σε κενή εστία ο Βασιλακάκης έκανε το 3-0.

Ένα ματς που έτσι κι αλλιώς φάνταζε… τελειωμένο από το ημίχρονο, ουσιαστικά με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων… έσβησε μια και καλή, αφού ο Παναιτωλικός δεν είχε το κουράγιο να ψάξει ούτε το γκολ της τιμής. Αλλά και η Ξάνθη, έριξε ταχύτητα αφού αυτό που ήθελε το πήρε από νωρίς και χωρίς αντίσταση.

Με την βαριά ήττα στην Ξάνθη, ο Παναιτωλικός συμπλήρωσε τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη (τελευταίο τρίποντο το 2-0 επί του Λεβαδειακού) και φυσικά ο Κυριακάτικος αγώνας με την ουραγό Βέροια στο Αγρίνιο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά και στον κόσμο της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ