Με άδεια χέρια…

Για ακόμη μια χρονιά ο Παναιτωλικός φεύγει από τα Γιάννενα χωρίς να πανηγυρίσει την νίκη. Αυτή την φορά τα γκολ του Λίλα και του Ακόστα ήταν που έκαναν την διαφορά κι έδωσαν την νίκη στον ΠΑΣ με 2-0.

Οι Αγρινιώτες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν κακοί, με τον Κυριακίδη και πάλι να κάνει μεγάλες επεμβάσεις έτσι ώστε το σκορ να μην ανοίξει νωρίτερα για τους γηπεδούχους.

Με την ήττα του αυτή ο Παναιτωλικός, 5 ματς πριν από το φινάλε, μένει στους 31 βαθμούς κι ουσιαστικά χάθηκαν και οι τελευταίες λίγες ελπίδες να διεκδικήσει την προνομιούχο 5η θέση των πλέι οφ.

Δέχτηκε πίεση

Όπως συνέβη και στο προηγούμενο εκτός έδρας ματς του Παναιτωλικού στα Χανιά, κόντρα στον Πλατανιά, έτσι και στους Ζωσιμάδες, οι παίκτες του Ματζουράκη μπήκαν… νωθρά στο γήπεδο δίνοντας χώρο στον αντίπαλο κι έχοντας παθητικό ρόλο.

Έτσι, ειδικά στο πρώτο ημίωρο, οι Γιαννιώτες είχαν καλές ευκαιρίες τόσο με τον Ίλιτς, όσο και με τον Ακόστα για να προηγηθούν αλλά ο Κυριακίδης πιστοποίησε την πολύ καλή φετινή παρουσία ξανά.

Από την άλλη ένα χωρίς κίνδυνο σουτ από τον Ουάρντα και ένα επίσης ακίνδυνο του Βασιλούδη ήταν ότι… έδειξε ο Τίτορμος ως απάντηση.

Στην συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε… μέτρα στο γήπεδο και δεν έδωσε στον αντίπαλο την ευκαιρία να είναι πιο απειλητικός. Αντίθετα βρήκε αυτός μια φάση με τον Κάπελ που πάντως δεν μπόρεσε να σκοράρει κι έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν πιο γερά στο ματς και μόλις στο 48′ με τον Βασιλούδη είχαν το πρώτο σουτ, που πάντως δεν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Περιστερίδη.

Από κει και πέρα όμως πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τα ηνία του αγώνα κι έψαξαν πιο έντονα το ένα γκολ που με την εικόνα της αναμέτρησης θα έδινε και την νίκη.

Ο Κυριακίδης, που έχει βαλθεί φέτος να κερδίσει στο φινάλε της σεζόν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Παναιτωλικού, μέσα σε 2′, τόσο στο 67′ όσο και στο 68′ έκανε μεγάλες επεμβάσεις στις ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΣ με τον Μανιά αρχικά και τον Ίλιτς στην συνέχεια.

Πόσα να βγάλει ο Κυριακίδης;

Όμως δεν θα μπορούσε να κρατήσει μόνος όλο το ματς, όταν με ευκολία ο αντίπαλος έφτανε στην περιοχή του.

Έτσι οι Ηπειρώτες στο 73′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στην εκτέλεση ενός από τα πολλά κόρνερ που κέρδισαν, ο Λίλα έκανε την κεφαλιά κι άνοιξε το σκορ (1-0). Στα επόμενα λεπτά ο τεχνικός του Παναιτωλικού έριξε στην μάχη τον Φερέιρα, ενώ έδωσε και χρόνο σε έναν άλλο νεαρό, τον Χαντάκια, χωρίς πάντως να δημιουργηθεί στην εστία του Περιστερίδη πίεση ισοφάρισης.

Αντίθετα σε… νεκρό χρόνο από ένα ακόμη λάθος από πλευράς Παναιτωλικού, ο Ηλιάδης έκλεψε, έκανε την σέντρα και από κοντά ο Ακόστα δεν δυσκολεύτηκε για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ο αγώνας έληξε και τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν πάλι την… υπέρβαση.

Επόμενος αντίπαλος το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, σε ένα ματς που θα έχει και πανηγυρικό χαρακτήρα αφού θα… πέσει 3 μέρες μετά από τα γενέθλια των 90 χρόνων του συλλόγου (9/3/1926).

Τα ματς που απομένουν, από την στιγμή που πλέον βαθμολογικό άγχος δεν υπάρχει ούτε για κάτω, αλλά μάλλον ούτε για πάνω είναι μια ευκαιρία για την ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσει τον κόσμο της, αλλά και για τον Ματζουράκη να δει πρόσωπα ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς (82΄Γιάκος), Ναδάλες, Ακόστα, Στρούνα, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90′ Ηλιάδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (87΄Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο (79′ Χαντάκιας), Βασιλούδης (79΄Φερέιρα), Ουάρντα, Καπελ, Μουνιός, Μαρκόβσκι.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ