Με 100 κιλά… ψυχή!

Ήταν ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ! Είχε παίκτες-μαχητές και ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ! Το 2-1 (και δοκάρι ο Βιγιαφάνιες) επί του Αστέρα Τρίπολης έδωσε μια τεράστια ανάσα στην ομάδα που βλέπει με καλύτερο ματς την συνέχεια.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Μαντζουράκη ήταν με το… μαχαίρι στα δόντια γιατί ήξεραν ότι είναι ένα παιχνίδι δίχως αύριο! Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα μιας και η ομάδα έπρεπε να ξεφύγει από την ουρά. Αυτό το τρίποντο δίνει την δυνατότητα για μια πιο ψύχραιμη συνέχεια, όμως πάντα χρειάζεται το ίδιο πάθος και δύναμη!

Αχ βρε Πάουλο!

Το πρώτο ημίχρονο τα είχε όλα εκτός από το γκολ για τον Παναιτωλικό. Αφού τα «καναρίνια» γλίτωσαν το… έμφραγμα με την σέντρα, όταν ο Κυριακίδης έκανε την μεγάλη επέμβαση στο εξ επαφής πλασέ του Γιάννου, στην συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα.

Μπορεί να μην… πάτησαν τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει ένα εξαιρετικό σύνολο, αλλά είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες. Γύρισαν σωστά την μπάλα, κυρίως με τον Βιγιαφάνιες που έκανε… όργια, αλλά και τους Ουάρντα, Ρουσκουσέδα που στήριζαν και προσπαθούσαν να… ανοίξουν την εστία του Μπαντή.

Τελικά στις δύο καλύτερες που δημιουργήθηκαν, ο Πάουλο αποδείχθηκε άστοχος και… μοιραίος. Στην πρώτη του, το σουτ που έκανε το έδιωξε με γροθιές ο Μπαντής, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου «σπατάλησε» την πάσα… πάρτο-βάλτο του Κέβιν, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Έτσι για άλλη μια φορά ο Παναιτωλικός είχε στο πρώτο μέρος τις φάσεις, είχε τις εντυπώσεις, αλλά όχι την ουσία.

Μαγικό γκολ από «Ρούσκου»

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά και στο 2ο ημίχρονο. Ήταν φανερό ότι ήθελε το τρίποντο και ξαναπήρε τα ηνία. Πίεσε και δεν άργησε να… δρέψει καρπούς. Μόλις στο 53′ ήταν όταν το Αργεντίνικο δίδυμο Ρουσκουσέδα-Βιγιάφιανιες… έκρυψαν την μπάλα. Ο πρώτος πάσαρε στον δεύτερο, αυτός με μια… πάσα-ποίημα ξαναβρήκε τον «Ρούσκου» που με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0!

Δυστυχώς η χαρά κράτησε ακριβώς δέκα λεπτά. Μετά το γκολ του Παναιτωλικού, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και ζήτησαν το γκολ της ισοφάρισης. Δεν είχαν την μεγάλη φάση, όμως στην πρώτη επικίνδυνη κατάσταση και με… συνδρομή από την άμυνα των γηπεδούχων ισοφάρισαν με τον Γιάννου, βάζοντας ξανά δύσκολα στον Μαντζουράκη. Λίγο αργότερα τα «καναρίνια» στάθηκαν άτυχα, αφού η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα αφού πριν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε ο Μπαντής.

Λύση από τον Παπάζογλου

Το δοκάρι δεν πτόησε τους Αγρινιώτες. Αντίθετα πείσμωσε τους πάντες για να ψάξουν ακόμη πιο επίμονα ένα ακόμη τέρμα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Την στιγμή που ο Μαντζουράκης έβγαλε από το ματς τον Ρούσκου, βάζοντας τον Κάπελ, ο Παναιτωλικός είχε κερδίσει φάουλ δεξιά ανάμεσα σε κέντρο και περιοχή του Αστέρα.

Από εκτέλεση γέμισμα του Κέβιν, στην καρδιά της άμυνας πετάγεται ο Τάσος Παπάζογλου και με κεφαλιά σκοράρει δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Κι αυτός όπως και ο Ρουσκουσέδα έκανε… σεφτέ στα «κυανοκίτρινα» γκολ!

Τα επόμενα λεπτά και με τον σούπερ Βιγιαφάνιες να αποχωρεί με ενοχλήσεις από το γήπεδο (ντεμπούτο για τον πιτσιρικά Βασιλούδη) ο Παναιτωλικός… έδωσε μέτρα στον Αστέρα, αλλά πρόσεξε τα μετόπισθεν για να κρατήσει το πολύτιμο 2-1.

Στο 87′ υπήρξε το μεγάλο χτυποκάρδι από το ένα και μοναδικό λάθος του Κυριακίδη, που όμως ήταν ικανό να… γκρεμίσει ό,τι χτίζονταν σε όλο το ματς. Τελικά μετά από πολλές κόντρες, πάνω στην γραμμή ο Μάκος έδιωξε το σουτ του Τσοκάνη! Τελικά τα «καναρίνια» άντεξαν, τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν χωρίς κίνδυνο και η μεγάλη νίκη ήρθε! Επόμενος στόχος το διπλό το Σάββατο στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ