«Να φτάσουμε ψηλά»

Για το πρώτο του γκολ με τον Παναιτωλικό, αλλά και τις συνθήκες που βρήκε στην Ελλάδα, μίλησε ο Αντμίρ Μπαϊροβιτς στο gazzetta.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού σημείωσε χθες ο Αντμίρ Μπαϊροβιτς και οΣουηδός φορ που ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα μας … συστήθηκε, αφού κόντρα στη Λαμία βρήκε δίχτυα με ένα πανέμορφο τελείωμα.  Πλέον μπαίνει στην ποδοσφαιρική μας ζωή και μέσω του gazzetta.gr  στέλνει το… μήνυμα πως ακόμη δεν έχουμε δει… τίποτα. Οπως ο ίδιος τονίζει, χρειάζεται χρόνο ώστε να φτάσει στο 100%, ενώ δεν κρύβει την ικανοποίησή του που ήρθε στα «καναρίνια». «Είναι υπέροχο συναίσθημα. Ηταν μία σημαντική νίκη. Μην ξεχνάς πως προερχόμασταν από σερί αγώνες χωρίς να κερδίσουμε. Δεν ήταν μόνο εγώ ή κάποιος άλλος παίκτης. Δείξαμε και είχαμε ομαδικό πνεύμα. Παλέψαμε σε κάθε φάση», μας είπε αρχικά και μετά έφερε πίσω στο μυαλό τη φάση του γκολ. «Είδα λίγο χώρο στο τέρμα και σούταρα με το αριστερό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι. Πλέον όμως το ξεχνάμε και κοιτάμε το επόμενο ματς».

Ο 25χρονος στράικερ έφυγε πρόσφατα από την πατρίδα του για δεύτερη φορά, καθώς στο παρελθόν, όταν ήταν πιο μικρός, είχε πάει στη Ναϊμέγκεν. Πλέον νιώθω πιο ώριμος, ενώ δεν κρύβει πως ακόμη έχει πολλά να δώσει. «Δουλεύω καθημερινά. Δεν είμαι στα… καλύτερά μου. Προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι. Ηρθα από γεμάτη σεζόν και πρέπει να επανέλθω. Νιώθω όμως καλά. Μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Εναν νέο τρόπο παιχνιδιού, καινούργιους συμπαίκτες. Θέλω να ενσωματωθώ στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ο Παναιτωλικός το καλοκαίρι έφερε ακόμη δύο Σουηδούς, τον Ερικσον και τον Καμαρά. Ομως  ο Μπαϊροβιτς δεν μίλησε με κάποιον όταν μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και ήταν από την αρχή αποφασισμένος να έρθει στον Παναιτωλικό. Εξέλιξη για την οποία δεν μετάνιωσε, αφού  το Αγρίνιο βρίσκεται ήδη στην καρδιά του. «Οι Σκανδιναβοί αγαπούν την Ελλάδα. Είναι μία υπέροχη χώρα. Το Αγρίνιο είναι μία πολύ γλυκιά πόλη και οι κάτοικοί της είναι πάρα πολύ καλοί. Σε βοηθούν σε ότι χρειαστείς. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα. Δεν επικοινώνησα με τα παιδιά (σ.σ. Ερικσον, Καμαρά). Είδα μόνο τον Καμαρά όταν πέρασα από ιατρικές εξετάσεις. Ο Παναιτωλικός είναι μία μεγάλη ομάδα και δεν το σκέφτηκα λεπτό για να έρθω. Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα και ευχαριστώ τον κύριο Μπελεβώνη, τον πρόεδρο, και τον κύριο Δέλλα, τον κόουτς, που μου έδωσαν τη δυνατότητα».

Ο νεαρός άσος αυτές τις ημέρες βρίσκεται μόνος στην Ελλάδα, αλλά σύντομα θα έρθει και η σύντροφός του. «Πρέπει να τακτοποιήσει κάποια πράγματα στη Σουηδία», μας είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που περνά τον ελεύθερο χρόνο του. «Μου αρέσει να ηρεμώ στο σπίτι με φίλους ή την οικογένειά μου. Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να μάθω την ομάδα».

Οταν στο 71’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έδειξε πολύ εκφραστικός στον πανηγυρισμό του και είναι προφανές πως του… βγαίνει από μέσα του. «Το να σκοράρω είναι το καλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου.Το ευχαριστιέμαι. Εκείνη τη στιγμή δεν νιώθω το σώμα μου. Μακάρι στο μέλλον να γίνει πολλές φορές (σ.σ. γέλια)».

Οσο για τους στόχους του, φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι συνυφασμένοι με εκείνους του Παναιτωλικού. «Να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και γιατί όχι να μην βγούμε και στην Ευρώπη. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να εξελιχθώ. Να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ. Να μαθαίνω όσο περισσότερα μπορώ. Ονειρεύομαι να φτάσω ψηλά και στοχεύω ψηλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Παναιτωλικό και μακάρι να μείνω για πολύ καιρό».

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ