Να ‘χα χίλια μάτια τις γκολάρες σου να βλέπω!

Η πολυπόθητη νίκη ήρθε. Η πρώτη εντός έδρας για το 2018. Με ωραία γκολ, όμορφο ποδόσφαιρο, με έναν σούπερ σταρ Ρόσα, ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά και πλέον με μεγαλύτερη άνεση και χωρίς ιδιαίτερο άγχος αντιμετωπίζει την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με την εντός έδρας νίκη να… αγνοείται από τις 26 Νοεμβρίου 2017 (3-1 με Λάρισα) η αναμέτρηση κόντρα στον ουραγό Πλατανιά φάνταζε ιδανικά για επιστροφή στα «τρίποντα». Άλλωστε στην εποχή Δέλλα η ομάδα έδειξε εικόνα βελτίωσης και υπήρχε και… κληρονομιά από την καλή εμφάνιση της Λεωφόρου.

Οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο ιδανικές όταν μόλις στο 7′ ο Παναιτωλικός πήρε… κεφάλι στο σκορ με τον Ρόσα που όποτε σκοράρει το κάνει με εμφατικό τρόπο. Άλλη μια γκολάρα που έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για το «γκολ της αγωνιστικής».

Με το γκολ στην… πλάτη τους οι παίκτες των φιλοξενούμενων αναγκαστικά βγήκαν από το καβούκι τους, ενώ οι παίκτες του Δέλλα με την ψυχολογία υπέρ τους είχαν τον έλεγχο και τος φάσεις. Μάλιστα θα μπορούσαν σε 2 στιγμές με τον Ρόσα και τον Μάρκος Πάουλο να κάνουν το γρήγορο 2-0 και να το «κλειδώσουν».

Αυτό δεν έγινε και μετά το 30′ ο Πλατανιάς βρήκε… δικαίωμα στην ελπίδα. Δικαίωμα που του έδωσε ο Παναιτωλικός. Μάλιστα σε εκείνο το λεπτό έγινε η φάση της αγωνιστικής όταν ο Νίλι σε κενή εστία ανάγκασε τον Κυριακίδη σε μια τρομερή επέμβαση ενώ στη συνέχεια πάλι από καλή θέση ο Δημούτσος σούταρε και με ηρωικό τρόπο πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Τσοκάνης. Η διπλή αυτή φάση της ομάδας από τα Χανιά… ξύπνησε τον Παναιτωλικό που μπορεί να μην βρήκε φάση για γκολ αλλά έδειξε πιο συμπαγής αμυντικά.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο…

Γκαζωμένος και… καθάρισε

Ο Παναιτωλικός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο 2ο ημίχρονο και παραλίγο στο 51′ ο Γουίλιαν να βάλει το γκολ της χρονιάς. Ο άσος του Τίτορμου πήρε την μπάλα από το κέντρο πέρασε 7 παίκτες αλλά απέναντι από τον Κλιάιτς δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ στη συνέχεια ο κίπερ των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Κλέσιο. Η επόμενη καλή στιγμή όμως είχε καλύτερη κατάληξη για τους Αγρινιώτες.

Γύρισαν καλά την μπάλα, αυτή έφτασε δεξιά στον Μαρινάκη, ο οποίος με εξαιρετική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Τσοκάνη που από κοντά πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του και έκανε το 2-0 για τον Παναιτωλικό.

Με αυτό το… μαξιλαράκι ασφαλείας πλέον, οι παίκτες του Δέλλα έπαιξαν ακόμη πιο ελεύθερα και προσπάθησαν να βρουν κι άλλα γκολ, αλλά να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο. Είχαν τις ευκαιρίες τους με τον Μάρκος Πάουλο και τον Ρόσα, έκρυψαν αρκετές φορές την μπάλα, δεν κινδύνεψαν και στο φινάλε εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα. Βέβαια το πιο ζεστό ήρθε λίγα λεπτά νωρίτερα όταν ο Ρόσα πέτυχε μια ακόμη απίθανη γκολάρα για το τελικό 3-0!

Με τη νίκη του αυτή ο Τίτορμος φαίνεται πως διώχνει οριστικά ακόμη και τις… σκέψεις για εμπλοκή σε σενάρια υποβιβασμού και πλέον στις αγωνιστικές που απομένουν τα ζητούμενα είναι δύο. Το ένα αφορά το καλύτερο δυνατό βαθμολογικό πλασάρισμα και το άλλο την εκτίμηση του ρόστερ ειδικά όσο αφορά το έμψυχο δυναμικό που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Μιχάι, Ροντρίγκες (70΄Χαντάκιας), Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα, Κλέσιο (58΄Μάζουρεκ), Ντίας, Γουίλιαν (82′ Βασιλούδης)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κλιάιτς, Καρυπίδης, Πλιάτσικας (46΄ Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Νίλι, Μάλσα, Στάθης, Κορβέσης, Δημούτσος.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ