Νύχτα ντροπής για ΟΛΟΥΣ!

Το… φάντασμα του Παναιτωλικού περιφέρθηκε και στην Τρίπολη! Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος αν και προηγήθηκε ταπεινώθηκε με 4-1 από τον Αστέρα κι αν δεν ήταν πάλι ο Κυριακίδης ίσως το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.

Για την ακρίβεια ένα σύνολο χωρίς ουσία, χωρίς φαντασία, χωρίς βοήθεια από τον προπονητή, χωρίς λύσεις από τον πάγκο, χωρίς εναλλακτικό πλάνο, έρμαιο διαιτητικών αποφάσεων. Από τον πιο μικρό που κάθοταν στον πάγκο, μέχρι και τον Φώτη Κωστούλα τα όσα έγιναν στην Τρίπολη είναι… κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Νύχτα ντροπής, νύχτα ευθυνών και… επόμενη μέρα αποφάσεων. Επειδή τα «μαύρα σύννεφα»έχουν μαζευτεί για τα καλά πάνω από το Αγρίνιο ΑΜΕΣΑ χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από όλους και σε όλα τα μέτωπα!
«Χτύπημα» με Μουνιός!
Ο Παναιτωλικός όπως στα περισσότερα φετινά ματς μπήκε στο γήπεδο, πρώτα έχοντας το… μυαλό στην σωστή αμυντική συμπεριφορά. Έδωσε χώρο στον Αστέρα, δεν αιφνιδιάστηκε από κάποια φάση ή γρήγορο γκολ και έτσι βρήκε την ευκαιρία να… χτυπήσει. Σε μια κόντρα φάση, ο Φάρλεϊ Ρόσα με πολύ καλή σέντρα… τρύπησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και βρήκε μόνο τον Μουνιός που έκανε κίνηση στον χώρο. Ο Αργεντίνος κατέβασε άψογα την μπάλα και με ένα επίσης άψογο πλασέ «νίκησε» τον Ντοναρούμα και άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό (0-1). Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Τίτορμου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο που ήταν να κρατηθεί κάθε κίνδυνος μακριά από τον Κυριακίδη.

Πούλημα μπάλας, λάθος αποφάσεις… ανατροπή
Αυτό συνέβη ως το 38′ όμως όταν ένα… χαζό λάθος του Μύγα (δυστυχώς για πολλοστή φορά φέτος) που πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, αλλά και η αδυναμία του Κούσα να βγει πρώτος στην μπάλα, έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ισοφαρίσει.

Ο Μανιάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε, ο κίπερ του Παναιτωλικού έκανε την μεγάλη επέμβαση όμως στο… ριμπάουντ ο Στανισάβλεβιτς σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά 2΄μετά ο σκόρερ κέρδισε και πέναλτι από τον Μουνιός. Αρχικά ο Καλογερόπουλος έδειξε φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο βοηθός Φωτόπουλος του είπε ότι η ανατροπή έγινε εντός περιοχής και ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του!

Ο Μάσα σκόραρε και 2-1. Πάντως σε δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από αυτό κόντρα στον Πανιώνιο, ο διαιτητής με τον βοηθό έχουν διαφορετική στάση, αλλά η τελική απόφαση είναι πάντα εις βάρος των «κυανοκίτρινων». Έτσι οι παίκτες του Ματζουράκη από εκεί που είχαν για περίπου 40 λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ εις βάρος τους και την ψυχολογία στα τάρταρα.

Και η άμυνα να κοιτάει!
Το παιχνίδι τέλειωσε πολύ νωρίς στο 2ο ημίχρονο. Άλλωστε ποτέ στον κόσμο ένας τερματοφύλακας δεν κέρδισε 11 παίκτες. Μόλις στο 48′ ο Κυριακίδης έκανε μια ακόμη εκπληκτικη επέμβαση στο εξ επαφής πλασέ αλλά ο μόνος μέσα στην περιοχή Στανισάβλεβιτς σε κενή εστία έκανε το 3-1 και… κλείδωσε την νίκη για τον Αστέρα. Όποιος δει την φάση του γκολ καταλαβαίνει πως ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα μια άμυνα δεν μπορεί να αντιδράσει έτσι.

Το έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού που απλά κοίταγε και μόνο ο Τσοκάνης πατουσε στο κέντρο της περιοχής. Αστεία πράγματα δηλαδή… Όπως αστεία είναι αυτά που συμβαίνουν και με τις αλλαγές.

Όταν χάνεις με 3-1 και η πρώτη κίνηση από τον πάγκο είναι η είσοδος του Κουτρουμάνου δεν χρειάζεται να ειπωθούν περισσότερα. Η λευκή πετσέτα παίρνει… σάρκα και οστά! Απλά το πάρτι του Αστέρα δεν είχε τέλος, αφού ο Τσουκαλάς έκανε έναν ωραίο περίπατο, δεν βρέθηκε κανείς να τον κόψει, σούταρε και 4-1! Από κει και πέρα φυσικά οι πάντες έκαναν αγγαρεία κι ευτυχώς η έτσι κι αλλιώς βαριά ήττα δεν πήρε ακόμη πιο ταπεινωτικές διαστάσεις!

Ορατός ο κίνδυνος
Φτάνοντας στο δια ταύτα, παρατηρεί κανείς ότι η κατρακύλα έχει φέρει τον Παναιτωλικό και χαμηλά στην βαθμολογία. Αν συνεχίσει έτσι θα τον φέρει ακόμη χαμηλότερα. Το καφενειακό επιχείρημα «εντάξει ευτυχώς υπάρχουν Ηρακλής και Βέροια» δεν υπάρχει πια. Κανείς δεν έχει πέσει πριν… πέσει. Κι αν στο Αγρίνιο δεν θέλουν να γνωρίσουν το κάζο της 10ετίας οφείλουν άμεσα να συνέλθουν. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (58΄Ιγγλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46΄Φαρίνα), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68′ Ιωαννίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο (73΄Βασιλούδης), Ρόσα (66΄Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61΄Κουτρουμάνος)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ