Οι όροι Βασιλειάδη

Ο Γ. Βασιλειάδης θα παραστεί στη συνεδρίαση της Super League την ερχόμενη Δευτέρα για να αναλύσει την πρότασή του. Η οποία σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, περιλαμβάνει τη δέσμευση των ομάδων για μείωση του αριθμού τους σε 12 τη σεζόν 2019-2020 με την πολιτεία να δίνει κάθε χρόνο 30 εκ. ευρώ από τη φορολόγηση του στοιχήματος μέσω της ΕΡΤ. Ποσό που θα δώσει ανάσα στις ΠΑΕ και θα τις κάνει περισσότερο ανταγωνιστικές. Και τις ίδιες και το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Live Sport, το πλάνο Βασιλειάδη περιλαμβάνει και συγκεκριμένους όρους για να πάνε τα χρήματα στις ομάδες και όχι στις τσέπες των προέδρων. Μεταξύ άλλων θα υποχρεωθούν:

– Να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία

– Να υποβάλλουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα φορολογικές δηλώσεις μεταγραφών

– Ελεγκτικές εταιρίες θα κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία των ΠΑΕ

Θα υπάρχουν και επιπτώσεις όπως, η μείωση του ποσού που δικαιούνται, αν κάνουν επεισόδια. Το ίδιο στην περίπτωση που εμφανίζονται στους φακέλους της Sport Radar (υποψία για στημένα ματς). Θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις τους. Θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστή στην ίδια κατηγορία.

Διαβάζοντας τα παραπάνω αμέσως καταλαβαίνει κανείς, ότι όλα αυτά που ζητάει η πολιτεία για να αναβαθμιστεί το ποδοσφαιρικό προϊόν, ο Παναιτωλικός τα εφαρμόζει χρόνια τώρα. Στα οικονομικά του παίρνει άριστα. Στις εγκαταστάσεις του το ίδιο. Επεισόδια δεν υπάρχουν. Δεν αναφέρθηκε το όνομά του σε κανέναν (από τους δεκάδες) φακέλους που στέλνει προς διερεύνηση η Sport Radar. Δεν έχει πάρει ούτε ένα δανεικό.

Ο Παναιτωλικός τα εφαρμόζει όλα από μόνος του. Οι περισσότερες απ’ τις υπόλοιπες ΠΑΕ μάλλον θα έχουν πρόβλημα να αποδεχτούν αυτούς τους όρους…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ