Ο «ροκάς» του Παναιτωλικού

Την πορεία του Νίκολας Μανά και ιστορίες από τη ζωή του, κατέγραψε η ιστοσελίδα gazzetta.gr.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα εισήλθε ο Νίκολας Μάνα, που πλέον ανήκει και επίσημα στον Παναιτωλικό. Ο 24χρονος ακραίος (παίζει κυρίως δεξιά και υπό προϋποθέσεις στην κορυφή της επίθεσης), θυμίζει έναν κλασικό Αργεντινό μπαλαδόρο και μάλιστα, έχει γενέθλια ανήμερα της Εθνική μας εορτής, στις 25 Μαρτίου. Γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε σε ένα προάστιο της περιοχής Πιαμόντε του Μπουένος Αϊρες, όπου το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη διέξοδος για όλα τα παιδιά. 
 
Σε ηλικία 13 ετών έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και μέσω δοκιμών, βρέθηκε στην Μπόκα. Πλέον ο πιτσιρικάς απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο. Ο Κάρλος Μπιάνκι τον ξεχώρισε στους μικρούς και με την πάροδο του χρόνου, συχνά  πυκνά έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Παρότι στάθηκε άτυχος και το 2009 έμεινε εκτός δράσης για περίπου πέντε μήνες λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, επέστρεψε γερός και δεν το έβαλε κάτω… Μάλιστα ορισμένες φορές συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «μεγάλων» ενόψει επίσημων αναμετρήσεων, αλλά ποτέ δεν πήρε το βάπτισμα του πυρός.  
 
Αντίθετα ήταν «μόνιμος» στην Κ20 και στο πρώτο του ντέρμπι κόντρα στη Ρίβερ, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σκόραρε, πανηγύρισε έξαλλα κάνοντας τον γύρο του γηπέδου και από τα μεγάφωνα ακούστηκε πως «το γκολ σημείωσε ο Μανά». Αυτό ήταν. Πλέον άρχισε ένα… μπέρδεμα που θα τον συντροφεύει για όλη τη ζωή του. Επειδή έτσι ονομάζεται και ένα γνωστό συγκρότημα ροκ μουσικής του Μεξικό – και γενικότερα της Λατινικής Αμερικής – του… έμεινε και αναφέρονταν με τον τόνο στη λήγουσα. «Παιδιά είναι Μάνα, όχι Μανά», έλεγε εκείνος, όμως… μάταια. 

Σαν ροκ μπαλάντα λοιπόν, το 2015 σε ηλικία 21 ετών έφυγε για πρώτη φορά από την χώρα του με προορισμό το Περού και τη Σαν Μάρτιν. Εκεί όμως έκατσε μόνο μία σεζόν, ακολούθησε… τυπικά η Κανουέλας και από το 2016 βρέθηκε – κατά σύμπτωση – στη Σαν Μάρτιν της πατρίδας του, όπου μέτρησε 36 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της χώρας του. 
 
Ενδιάμεσα έγινε πατέρας καθώς έφερε στη ζωή τον, κατά πάσα πιθανότητα, διάδοχό του, και πλέον έφτασε στα μέρη μας. 
 
Στο Αγρίνιο θα βρει μεγάλη λατινοαμερικάνικη παροικία και τον παλιό του συμπαίκτη Μάζουρεκ, ενώ πήρε …. Συστάσεις και από τον Ρουσκουσέδα με τον οποίο επίσης έχει αγωνιστεί μαζί. Επειδή Υπό αυτές τις συνθήκες θα έχει παρέα ώστε να παίζει PRO, το οποίο και του αρέσει αρκετά. Στο θέμα… μουσικής ίσως συναντήσει δυσκολίες. Βλέπετε η αγαπημένη του είναι η ρεγκετόν που προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα… διαδεδομένη. 
 
Η ουσία είναι πως τα «καναρίνια» φαίνεται πως έβαλαν στη… μηχανή τους ένα «εργαλείο». Εξτρέμ σε όλα τα συστήματα και περιφερειακός επιθετικός όταν κληθούν ή θελήσουν να παίξουν με δύο φορ, ο Μάνα ή Μανά, όπως θέλετε εσείς, δείχνει σε θέση να δώσει αρκετές λύσεις. 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ