Πάρτι στο άντρο του Μπέου!

19 Ιουνίου. Μία ακόμα σημαδιακή ημέρα στην ιστορία του Παναιτωλικού. Σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια ο Τίτορμος κόντρα στο πανίσχυρο ποδοσφαιρικό σύστημα, τα έβαλε με όλους και βγήκε νικητής. Μια Τετάρτη που αποτέλεσε σταθμό της σύγχρονης ιστορίας του, αφού αν «έπεφτε» τότε, ίσως σήμερα να ήταν… αλλού.

Ο πιο μεγάλος ποδοσφαιρικός μαραθώνιος που συμμετείχε, έφτανε στο τέλος του. Μετά από 40 αγωνιστικές στη κανονική διάρκεια, ακολούθησαν 6 στα Play-off. Και την τελευταία έλαχε να έχει αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου. Έχοντας χάσει τρεις μέρες νωρίτερα από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, από φαβορί για την επιστροφή στη Super League, έγινε αουτσάιντερ…

Και όχι μόνο αυτό. Πήγαινε στο Πανθεσσαλικό αποδεκατισμένος. Σχεδόν με τα δεύτερα! Με όλο το σύστημα απέναντί του, στο «άντρο» του Μπέου και της παρέας του. Εκεί ο Παναιτωλικός κατέθεσε ψυχή. Κέρδισε πανάξια τον αντίπαλό του και πανηγύρισε την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, απ’ την οποία είχε «εκδιωχθεί» ένα χρόνο πριν. Από εκείνο το βράδυ ο Παναιτωλικός παραμένει στα σαλόνια!

Το γκολ του Ανρί Καμαρά στο 26’ και το νικητήριο του Χρήστου Κουτσοσπύρου στο 72’, είχαν βάλει μπουρλότο στο Αγρίνιο, όπου ο κόσμος παρακολουθούσε από την τηλεόραση με κομμένη ανάσα την εξέλιξη του αγώνα. Το σφύριγμα της λήξης ήταν λυτρωτικό. Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν. Ακόμα και το ξημέρωμα που επέστρεψε η αποστολή, περίμενε κόσμος στο γήπεδο για την υποδοχή των θριαμβευτών.

Εκείνο το βράδυ, 19 Ιουνίου 2013, ο Παναιτωλικός επέστρεψε εκεί που έπρεπε. Είναι εδώ στην πρώτη γραμμή. Μακάρι να μείνει πολλά – πολλά χρόνια…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ