Περήφανοι για τη… συμμορία

Εικοσιοκτώ άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν (με τον ένα ή άλλο τρόπο) ηγετικό ρόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη. Για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές πράξεις. Υπόθεση που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον στο πανελλήνιο, αλλά έχει και τοπικό.

Η δράση τους αναπτύσσεται σε ένα χρονικό διάστημα που ο Παναιτωλικός έφαγε πολλές «σφαλιάρες» και κατάντησε να θεωρηθεί γραφικός για τις ανακοινώσεις και τις γενικότερες αντιδράσεις. Ο λόγος; Δεν έγινε μέρος αυτού του συστήματος (εγκληματική οργάνωση ή συμμορία, χαρακτηρίστηκε). Αντιθέτως με περηφάνια στάθηκε απέναντι σ’ αυτό το παντοδύναμο σύστημα. Και το πλήρωσε ακριβά.

Τι να θυμηθούμε; Πώς αντιμετωπίζονταν από την ίδια την Ομοσπονδία, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Σαρρής και κορυφαίο στέλεχος ο νομικός Κουρίδης, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων; Τι αποφάσεις λαμβάνονταν σε διάφορες υποθέσεις που τον αφορούσαν;

Να θυμηθούμε πώς συμπεριφέρονταν η ΚΕΔ επί ημερών Δούρου και Μπριάκου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες;

Να θυμηθούμε διαιτησίες του Σπάθα, του Αμπάρκιολη, του Δημητρόπουλου, του Γιάχου, του Ιωαννίδη και του Κάμπαξη, σε αγώνες του Παναιτωλικού; Πώς καθόριζαν αποτελέσματα και διαμόρφωναν τον βαθμολογικό πίνακα κατά το δοκούν. Και βέβαια πώς επωφελούνταν από τα «ανθρώπινα λάθη τους» ομάδες παραγόντων που επίσης βρίσκονται στη μακρά λίστα που ανακοινώθηκε.

Όπως ακριβώς έγινε νωρίτερα, όταν ο Παναιτωλικός χαροπάλευε να ανέβει από τη Γ’ Εθνική (!), με μια αντίστοιχη παρέα (Μπέος, Τσακογιάννης κ.α.) που έπεσε στην τσιμπίδα της δικαιοσύνης.

Τέτοιες υποθέσεις δίνουν μεγαλύτερη αξία σε ότι έχει «χτίσει» ο Παναιτωλικός. Που πήγε κόντρα και κυνηγήθηκε από το σύστημα των κατηγορούμενων (επίσημα πλέον) από τη δικαιοσύνη. Που δεν ενέδωσε σε συμμαχίες οι οποίες θα του εξασφάλιζαν ασυλία (με το αζημίωτο φυσικά). Που αντιστάθηκε στον πειρασμό των δανεικών. Που δεν λειτούργησε ως ραγιάς ή φτωχός συγγενής. Που είναι πολύ μακριά από τη λίστα των δεκάδων ύποπτων για στήσιμο αγώνων.

Μας θυμίζουν όσα περιλαμβάνονται σε βουλεύματα ή δικογραφίες. Αλλά όσο πληγώνουν άλλο τόσο κάνουν κάθε υγιή Παναιτωλικό περήφανο!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ