Πικραμένος ο Μάκος

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα LIVE SPORT ο Γρηγόρης Μάκος μιλάει για τη διετή συνεργασία του με τον Παναιτωλικό και βράζει πικρία για την αποχώρησή του από την ομάδα:

– Μία χρονιά για σένα και τον Παναιτωλικό έφτασε στο τέλος της. Τι γεύση σου αφήνει;

– «Είναι γεγονός ότι η σεζόν που πέρασε ήταν μια χρονιά περίεργη. Για ακόμη μια φορά αλλάξαμε προπονητή, έγιναν πολλές αλλαγές σε πολλά επίπεδα και φτάσαμε να παλεύουμε, δυστυχώς, για τη σωτηρία. Από τη στιγμή που φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο και τα καταφέραμε, μπορώ να πω πως ο στόχος επετεύχθη. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο με βάση την εικόνα μας δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω».

– Με βάση το ρόστερ και τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα θεωρείς ότι θα μπορούσατε να πάτε και καλύτερα;

– «Μια ομάδα για να επιβιώσει και να μπορεί να κοιτάει ψηλότερα πέραν του να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ. Όταν δεν έχεις βάθος στο ράστερ, όταν δεν έχεις… εκμεταλλευτεί όλους τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, τότε είναι λογικό να μην μπορείς να ανταποκριθείς στο κάτι παραπάνω. Το να καταφέρει μια χρονιά να μπει στα πλέι οφ δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα…».

-Ήσουν στην ομάδα δύο χρόνια και είσαι πλέον ο κατάλληλος να μας πεις γιατί ο Παναιτωλικός δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω…

-«Στα δύο χρόνια που βρισκόμουν στην ομάδα, ό,τι αλλαγές είχαν γίνει δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Πέρα από το γεγονός ότι στην ομάδα ήρθε ο κ. Ματζουράκης, ο οποίος βελτίωσε κάπως την εικόνα της ομάδας στο ανασταλτικό κομμάτι, τίποτα άλλο δεν πήγε καλά. Ο Παναιτωλικός είναι μία υγιής ομάδα που ο κ. Κωστούλας τα έκανε όλα. Πρόκειται για έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο που αγαπάει πολύ την ομάδα και φρόντισε τον καιρό που ήταν στην προεδρία να μη λείψει τίποτα σε κανέναν. Το θέμα είναι τι κινήσεις γίνονται οι οποίες αφορούν τη στελέχωση τόσο του προπονητικού κομματιού όσο και αυτού των ποδοσφαιριστών. Μια ομάδα για να μπορεί να κάνει βήματα πρέπει να υπάρχει ηρεμία και κάτι τέτοιο εμείς δεν το είχαμε, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσουμε την μπάλα…».

– Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσες βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας από την πρώτη στιγμή που πήγες στο Αγρίνιο, το τέλος δεν ήταν όπως το φανταζόσουν. Μιλάμε φυσικά για την… εξαφάνισή σου χωρίς λόγο από τα τελευταία παιχνίδια…

– «Για μένα το τέλος στον Παναιτωλικό ήρθε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαι 30 ετών και θεωρώ ότι δεν πρέπει να ρίχνω σε κανέναν ευθύνες, ωστόσο ήταν κάτι που μου προξένησε κι εμένα απορία. Δεν μπορείς να μιλάς με τους ανθρώπους της ομάδας για κάποια θέματα και ξαφνικά να βλέπεις ότι δεν υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπο σου. Είδα συμπεριφορές που δεν ήταν σωστές προς εμένα. Υπήρχε πολύς κόσμος στο Αγρίνιο που με σταματούσε στον δρόμο και με ρώταγε τι έχει συμβεί. Εγώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι λόγοι της αποχώρησής μου από την πλευρά μου τουλάχιστον δεν ήταν οικονομικοί. Ποτέ δεν μου έγινε πρόταση για ανανέωση από μέρους της ομάδας».

– Το κεφάλαιο Παναιτωλικός έκλεισε πλέον για σένα. Ποια είναι τα σχέδιά σου για την επόμενη μέρα; Υπάρχουν επαφές με ομάδες;

«Ξεκουράζομαι τον τελευταίο καιρό και περνάω αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου, καθώς είναι γεγονός ότι με τις υποχρεώσεις που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν τους έβλεπα και πάρα πολύ. Θα ήθελα να βρω μια καλή επιλογή στην Αθήνα, αλλά από εκεί και πέρα αν υπάρξει κάτι καλό, τότε θα το εξετάσω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Στόχος μου είναι να πάω σε μια ομάδα στην οποία θα με εκτιμούν και θα μπορώ να προσφέρω αυτά που μπορώ».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ