Σήμερα η αρχή, στο τέλος το ταμείο

Στις 8 το βράδυ που ο Διαμαντόπουλος θα σφυρίξει τη σέντρα στην Τούμπα, αρχίζει και επίσημα πλέον η προσπάθεια του Παναιτωλικού να διεκδικήσει ότι δεν μπόρεσε ποτέ στην ιστορία του! Αυτό που τόσο ξεκάθαρα τέθηκε ως στόχος από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Τα στοιχήματα είναι πολλά. Όπως και τα ρίσκα… Νέος προπονητής με διαφορετική κουλτούρα και φιλοσοφία. Πολλοί νέοι παίκτες που καλούνται να γίνουν ομάδα. Βουτιά κατ’ ευθείαν στα βαθιά, στην έδρα του πρωταθλητή και αήττητου ΠΑΟΚ.

Αλλά, παρόλα αυτά, θέληση να διεκδικήσει ο Παναιτωλικός από το πρώτο λεπτό της νέας αγωνιστικής σεζόν, αυτό που έχει στο μυαλό του. Το καλύτερο δυνατό σε κάθε ματς, το καλύτερο δυνατό έως το τέλος του μαραθωνίου. Είναι αδύνατο να κερδίσει μέσα – έξω όλα τα παιχνίδια. Είναι αφύσικο να θαμπώσει με την απόδοσή του (ειδικά τώρα στην αρχή που «χτίζεται» η ομάδα). Οφείλει όμως να προσθέτει λιθαράκια για να δημιουργήσει σε βάθος χρόνου το οικοδόμημα που προσπαθεί (και θέλει) να κατασκευάσει.

Αυτό που πρωτίστως επιδιώκει σήμερα είναι να μην μας γυρίσει στις παλιές άσχημες βραδιές. Θα πιάσει τη βάση αν έχει μια καλή αγωνιστική εικόνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Θα ανέβει σε εκτίμηση αν δυσκολέψει τον πρωταθλητή. Θα είναι σούπερ αν πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Θα είναι τέλεια αν φτάσει στη νίκη.

Όμως, όπως κι αν εξελιχθούν τα πραγματικά γεγονότα, όποιο σενάριο κι αν «παιχτεί», το πρωτάθλημα μόλις σήμερα αρχίζει. Κανείς δεν απέτυχε ούτε κατέκτησε το στόχο του την 1η αγωνιστική. Πρέπει να περάσει ακόμα καιρός για να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι κι αν φύγει νικητής από την Τούμπα και κερδίζει ξανά όταν έρθουν τα πρωτοβρόχια; Τι κόστος θα έχει μια ήττα, αν στα επόμενα ματς κάνει αυτό που πρέπει;

Από σήμερα απλώς αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναιτωλικό. Όμως κάθε αγωνιστική τον περιμένουν δύσκολα. Έως το τέλος. Όταν θα κάνει ταμείο…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ