Στο φινάλε τον κέρδισε το κίνητρο!

Με… μισή ομάδα, χωρίς κίνητρο, αλλά με σεβασμό στην ιστορία του ο Παναιτωλικός πάλεψε όσο μπορούσε στο Καυτανζόγλειο, προηγήθηκε, έχασε ευκαιρίες να… κλειδώσει την νίκη, αλλά τελικά ο Ηρακλής στον αγώνα «ζωής και θανάτου» έκανε την ανατροπή και με το 2-1 ανανέωσε την παρουσία του στην Σούπερ Λίγκα. Τουλάχιστον εντός γηπέδου.
Με αρκετές απουσίες βασικών παικτών, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω καρτών, οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν την αναμέτρηση με διάταξη 4-2-3-1, καθώς ο Κυριακίδης βρέθηκε ξανά κάτω από τα γκολπόστ, ο Μύγας δεξιός μπακ, ο Ρότσα αριστερός, οι Παπάζογλου, Κούσας στο κέντρο της άμυνας, ο Μπράβο «κόφτης» και ο Λόπες ως «οκτάρι» στον άξονα, ο Φάρλεϊ Ρόσα σε ρόλο οργανωτή, οι Ρέι, Κλέσιο στα άκρα και ο Μουνιός στη κορυφή της επίθεσης, καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι ο Παπαδόπουλος με τον Μαρκόβσκι.

Ο Ηρακλής όντας αναγκασμένος να πάρει την νίκη που θα του έδινε ώθηση παραμονής μπήκε πιο δυνατά από τον Παναιτωλικό. Αναζήτησε με το καλημέρα το γρήγορο γκολ, έφερε την μπάλα στην εστία του Κυριακίδη, αλλά ο κίπερ των «καναρινιών» όποτε χρειάστηκε φώναζε παρών.
Γκολ και παραλίγο γκολάρα

Με την πάροδο του χρόνου οι παίκτες του Χάβου χωρίς το άγχος του αποτελέσματος πήραν μέτρα στον χώρο του κέντρου και κυριάρχησαν. Αφού αρχικά έστειλαν… το μήνυμα σε 1-2 περιπτώσεις με τα σουτ του Ρότσα και του Λόπες, στο 31΄πήραν κεφάλι στο σκορ. Από τα δεξιά ο Μύγας έκανε το πλάγιο άουτ, ο Ρόσα έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Το γκολ αυτό… σόκαρε τους γηπεδούχους. Τους έκοψε τα πόδια αφού στην εξέλιξη του ημιχρόνου ο Τίτορμος έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Μάλιστα στο 44′ παραλίγο ο Μπράβο να βάλει το γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι.

Διπλό λάθος, επιθετικό φάουλ και… 1-1

Στην επανάληψη ξανά ο Ηρακλής μπήκε δυνατά. Άλλωστε στα χρονιά περιθώρια στένευαν. Τελικά στο 53′ από ένα διπλό λάθος των Μπράβο και Μύγα, αλλά κι αφού ο Θάνος δεν σφύριξε φάουλ την αγκωνιά του Περόνε στον Μπράβο, ο Γηραιός έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Μπαστακός έκανε την ασίστ στον Περόνε, αυτός πλάσαρε από κοντά σωστά τον Κυριακίδη και 1-1. Ο «Ήρα» πήρε θάρρος από το γκολ, το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο και πίεσε πάρα πολύ με τον κίπερ του Παναιτωλικού ξανά να… φωνάζει όχι και να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Τελικά η ανατροπή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 85′.

Μια ακόμη στημένη φάση, μια ακόμη αδράνεια της άμυνας των «κυανοκίτρινων» και από κοντά ο Μπαστακός πέτυχε το γκολ-χρυσάφι για τον Γηραιό που του εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος (74΄Πασάς), Στάμου, Αγγελόπουλος (46΄Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Αργυρόπουλος (46΄Γροντής), Μοντέιρο, Περόνε, Λεοζίνιο
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας (75΄Χαντάκιας), Ρότσα (59′ Τσοκάνης), Παπάζογλου, Κούσας, Μπράβο, Λόπες, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Μουνιός (65΄Κουτρουμάνος)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ