Σύλλογος μοναδικός Φιλεκπαιδευτικός!

Ο Παναιτωλικός τιμά και προβάλει το μοναδικό Φιλεκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου, με σειρά δράσεων ενταγμένων στον εορτασμό των 90 χρόνων. 90 λεπτά από κάθε εισιτήριο στα επόμενα παιχνίδια θα διατεθούν για Φιλεκπαιδευτικό σκοπό. Μαθητές θα πάρουν μέρος σε έκθεση ζωγραφικής και έκθεση φωτογραφίας. Η φετινή γιορτή του μαθητή θα γίνει στο γήπεδο Παναιτωλικού με συμμετοχή όλων των Σχολείων και συνθήματα κατά της βίας και του ρατσισμού. Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ:

 

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου του 1926 και εκτός από Γυμναστικός ήταν και Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος. Προσέφερε τη δυνατότητα άθλησης στους νέους και της νέες της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία με την ίδρυση και λειτουργία Νυχτερινών Σχολών, να μάθουν γράμματα, ορφανά, άπορα και εργαζόμενα παιδιά, στο δύσκολο περιβάλλον (πόλεμος, εμφύλιος κ.α.) που υπήρχε τον προηγούμενο αιώνα. Αυτή η δράση του δημιούργησε άρρηκτους και διαχρονικούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

«Πρώτα η Σχολή και μετά όλα τα άλλα» ήταν ο στόχος των διοικήσεων του Παναιτωλικού, που αποτελεί τον μοναδικό Σύλλογο της χώρας (ίσως και παγκόσμια) με τόσο σημαντικό Φιλεκπαιδευτικό έργο. Η Νυχτερινές Σχολές λειτούργησαν με ευθύνη και οικονομική στήριξη του Παναιτωλικού, για 57 χρόνια συνολικά, από το 1926 έως το 1983. Σύμφωνα με τα αρχεία που τηρούνταν, οι μαθητές ξεπέρασαν τους 5.000, πολλοί εκ των οποίων στη συνέχεια παρακολούθησαν και ανώτερες σπουδές. (Στη φωτο, μαθητές και δάσκαλοι της Σχολής με την ομάδα του Παναιτωλικού στο γήπεδό μας τη δεκαετία του ’60, πριν από αγώνα).

 

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θέλει να προβάλει, να αναδείξει και να τιμήσει το μοναδικό Φιλεκπαιδευτικό έργο του Συλλόγου, εντάσσοντας στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του (1926-2016) σχετικές εκδηλώσεις, πέραν όσων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη (μαθητική εξέδρα, τακτικές επισκέψεις στα σχολεία, ενίσχυσή τους με δωρεάν παροχή εξοπλισμού, διοργάνωση ποδοσφαιρικών τουρνουά κ.α.).

Θα διαθέσει συμβολικά 90 λεπτά από το αντίτιμο κάθε εισιτηρίου των εντός έδρας αγώνων που ακολουθούν έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για Φιλεκπαιδευτικό σκοπό. Η αρχή θα γίνει με τα εισιτήρια του αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη και θα συνεχιστεί στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, προκηρύχθηκε διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο: «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, η ομάδα της καρδιάς μας», στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές των Δημοτικών. Επίσης διαγωνισμός ζωγραφικής και φωτογραφίας με τον ίδιο τίτλο, για μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Τα έργα πρέπει να παραδοθούν έως τις 22 Απριλίου 2016 και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου. Τα έργα θα αξιολογηθούν από πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από διδάσκοντες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, με επικεφαλής τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και γνωστό στο πανελλήνιο ζωγράφο Χρήστο Γαρουφαλή. Θα δοθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι ανά κατηγορία.

 

Θα συνεχίσουμε τον κύκλο των επισκέψεων στα Σχολεία και θα ολοκληρώσουμε τις δράσεις με τη διοργάνωση και φέτος (τον Απρίλιο) της «Γιορτής του μαθητή» στο γήπεδο Παναιτωλικού, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Γιορτή που θα πάρουν μέρος οι μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων (περισσότεροι από 5.000), γεμίζοντας το γήπεδο για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα φαινόμενα Βίας, Ρατσισμού, Bullying, που εξακολουθούν να αποτελούν πληγή για τον αθλητισμό και την κοινωνία, απαιτώντας Δίκαιο – τίμιο – καθαρό παιχνίδι. (Δείτε το ρεπορτάζ της περσινής εκδήλωσης ΕΔΩ, το φωτορεπορτάζ ΕΔΩ και το VideoΕΔΩ).

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ