Τι κάνει με Μοράρ και Καμαρά μαζί στην ενδεκάδα

Ο Παναιτωλικός ήταν χθες αρκετά βελτιωμένος και το gazzetta.gr ανέλυσε την ταυτόχρονη παρουσία των Καμαρά και Μοράρ στο αρχικό σχήμα του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε χθες ο Παναιτωλικός για περίπου 80′, καθώς πίεσε τον Λεβαδειακό και θα μπορούσε αντί του «αγχωτικού» 2-1 να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς. Η ουσία είναι όμως ότι οι «κυανοκίτρινοι» έδειξαν βελτιωμένοι και αυτό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ταυτόχρονη παρουσία των Καμαρά, Μοράρ στο αρχικό τους σχήμα. Ο πρώτος έπαιξε στην κορυφή, ο δεύτερος επί χάρτου ήταν στα άκρα αλλά κυρίως αγωνίζονταν σαν περιφερειακός και έτσι τα «καναρίνια» ήταν επιθετικά και τους… αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα.

Οι δυο τους για πρώτη φορά συνυπήρξαν στην ενδεκάδα, αλλά και τις προηγούμενες φορές που ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε ήρθε από τον πάγκο, η ομάδα έδειξε πιο «κινητική» μεσοεπιθετικά. Ας δούμε τι έχει κάνει ο Παναιτωλικός με τους δυο τους μέσα στο γήπεδο, τόσο σε 4-4-2, όσο και με τον Ρουμάνο σε πιο «ελεύθερο» ρόλο.

* Μαζί έχουν παίξει συνολικά 132 αγωνιστικά λεπτά, συν τις καθυστερήσεις (21′ με Λαμία, 34′ με Λάρισα και 77′ με Λεβαδειακό).

*Σε αυτό το διάστημα τα «καναρίνια» έχουν σημειώσει 3 γκολ (2 με Λεβαδειακό και 1 με Λαμία). Ετσι σκοράρουν κάθε 44′. Χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία τους βρίσκουν δίχτυα κάθε 88′ (5 τέρματα σε 444′).

*Εστω ένας εκ των δύο είναι «μέσα» στα δύο από τα τρία τέρματα που πέτυχαν οι «κυανοκίτρινοι» (με τη Λαμία ο Μανά παίρνει το «ριμπάουντ» σε πλασέ του Καμαρά μετά από δικό του κλέψιμο μπάλας, το δεύτερο με Λεβαδειακό πέτυχε ο Μοράρ μετά από ωραία ενέργεια και ασίστ του Καμαρά).

*Παράλληλα ο Παναιτωλικός μετρά ένα χαμένο πέναλτι (το χθεσινό του Μοράρ) και ορισμένες «καθαρές» φάσεις για γκολ, εκ των οποίων η μία είναι του Καμαρά (η χθεσινή προβολή του).

*Ετσι η συγκομιδή της ομάδας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μίνιμουμ 4 τέρματα σε 132΄.

*Ή και 5, αν υπολογίσουμε και το ακυρωθέν του Μαρινάκη με τη Λαμία, που ξεκίνησε από εκ νέου ενέργεια του στράικερ από τη Σιέρα Λεόνε.

*Την ίδια στιγμή στο χθεσινό παιχνίδι τόσο ο Μάρκος Πάουλο, όσο και ο Ερικσον βρέθηκαν πολλές φορές σε θέση φορ, καθώς η ταυτόχρονη παρουσία τους στο γήπεδο ανοίγει διαδρόμους, κυρίως λόγω της οξυδέρκειας του Ρουμάνου που «τραβά» παίκτες. Ο πρώτος υποδείχθηκε χθες λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ απέναντι από τον Επασί, ενώ ο Σουηδός «έκοψε» μαζί με τον Αφρικανό στην κάθετη του Ντίας, στη φάση όπου σκόραρε έστω και με περιπετειώδη τρόπο.

Το συμπέρασμα είναι πως με Καμαρά και Μοράρ στο αρχικό σχήμα, ο Παναιτωλικός δείχνει πολύ πιο επιθετικός.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ