Τον… έσφαξαν εν ψυχρώ!

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα (3-0 από τον ΟΦΗ) και την πορεία… πεντάδας, αφού όταν «ξύπνησε» στο Ηράκλειο αρχικά έχασε πέναλτι ο Μοράρ και στην συνέχεια… έπιασε δουλειά η διαιτησία με κερασάκι στην τούρτα την αποβολή-ανέκδοτο του Κυριακίδη!

Από την αρχή του αγώνα ο ΟΦΗ κόντρα στην ποιότητα του Παναιτωλικού είχε να παρουσιάσει το σκληρό έως αντιαθλητικό πολλές φορές παιχνίδι. Κάτι πάντως που ανέχθηκε ο διαιτητής Κοτσάνης κι αυτό έδωσε… αέρα στους γηπεδούχους να συνεχίσουν έτσι κάτι που επηρρέασε την αγωνιστική εικόνα των παικτών του Δέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κρητικοί να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να την φέρνουν συνεχώς προς την εστία του Κυριακίδη.

Έτσι σε μια φάση διαρκείας στο 26′ ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση λίγα μέτρα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Ναμπί εκτέλεσε άψογα, με υπερένταση ο Κυριακίδης βρήκε την μπάλα αλλά στάθηκε άτυχος αφού αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του. Κάπως έτσι η ανωτερότητα της ομάδας του Ηρακλείου καρποφόρησε. Όπως και στο Περιστέρι, έτσι και στο Γεντί Κουλέ αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός… ξύπνησε και πήρε τα ηνία του αγώνα.

Όμως σε δύο περιπτώσεις ο Στρέζος… έκανε πελάτη του τον Μοράρ και δεν τον άφησε να χαρεί το γκολ. Στο 34′ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουμάνου έκανε έξοχη επέμβαση, ενώ στο 37′ τον… νίκησε κι από την βούλα του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μανά.

Ο Μοράρ εκτέλεσε άσχημα, ο κίπερ του ΟΦΗ απέκρουσε εύκολα και ο Παναιτωλικός έχασε ένα ακόμη πέναλτι φέτος, το 3ο! Μαζί και την ευκαιρία να… απαντήσει άμεσα και να έχει διαφορετική τύχη στην συνέχεια. Πάντως αυτός που έχασε στο φινάλε του ημιχρόνο τη μεγάλη ευκαιρία ήταν ο Μεγιάδο καθώς σχεδόν πάνω στη γραμμή και μόνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη.

Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός είχε μπροστά του ένα 45λεπτο για να βρει το γκολ που θα… σώσει τον βαθμό. Από την άλλη ο ΟΦΗ έχοντας το αβαντάζ του 1-0 ήθελε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τη πολύτιμη νίκη που θα τον έστελνε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Δέλλας με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα… γέμισε την επίθεση του ρίχνοντας στη μάχη τον νεοαποκτηθέντα Μπαϊροβιτς που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Αγρινιώτικου συλλόγου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα θέλοντας μεγαλύτερη κίνηση από τα άκρα έριξε στον αγώνα και τον Αμαράλ. Όλα αυτά όμως έχουν μικρή σημασία όταν φτάνουμε στη φάση του 70′.

Ο ανεκδιήγητος Κοτσάνης, με την συνδρομή του 2ου βοηθού (από την Κρήτη) Σινιοράκη έδωσε κόκκινη κάρτα στον Κυριακίδη ενώ μπλόκαρε την μπάλα εντός περιοχής. Κάπου εκεί φάνηκε η… πρεμούρα για να μην χάσει βαθμούς ο ΟΦΗ. Στην εξέλιξη της φάσης ξανά ο Ναμπί σκόραρε και το 2-0… τέλειωσε πρόωρα το ματς!

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Ντίνας, Ναμπί, Βουό

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Αργκους, Μαλής, Τσοκάνης (69′ Αμαράλ), Μαρινάκης, Λιάβας (60′ Μπαϊροβιτς), Λουσέρο, Μανά, Ντίας, Μοράρ, Μάζουρεκ (73′ Γιαννακόπουλος)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ