Τουρισμός και διασυρμός!

Οι αποδοκιμασίες με το σφύριγμα της λήξης τα λένε όλα… Από την μια η… αποδεκατισμένη άμυνα του Παναιτωλικού, από την άλλη η «νοοτροπία διακοπών» που έχουν οι περισσότεροι παίκτες μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν η συνταγή για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και κόντρα στον Ολυμπιακό, που πέρασε στο Αγρίνιο ένα από τα πιο ξεκούραστα απογεύματα της σεζόν με το πανεύκολο 0-5.


Ο Παναιτωλικός, στην πιο βαριά του φετινή ήττα, για άλλο ένα ματς κόντρα σε έναν «μεγάλο» αντίπαλο, παρουσιάστηκε με ενδεκάδα ανάγκης, αφού όλη την εβδομάδα ο Δέλλας… πονοκεφάλιαζει για το ποιος θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον Μαλή στο κέντρο της άμυνας με δεδομένες τις απουσίες τόσο του Άργους, όσο και του Μιχάι.

Όμως φαίνεται ότι η θέση μόνο… γούρικη δεν είναι για τους Αγρινιώτες αφού και ο «υπηρεσιακός» Τσοκάνης, άφησε πρόωρα το ματς και συγκεκριμένα στο 38′ λόγω τραυματισμού με τον Μαρινάκη να παίρνει την θέση του και να… χρίζεται και αυτός υπηρεσιακός στόπερ. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που κατέγραψαν την πρώτη καλή φάση του αγώνα, αφού μόλις στο 6′ από σέντρα του Αμαράλ, ο Μάζουρεκ «σημάδεψε» το δοκάρι του Σα.

Πάντως από εκεί και πέρα άρχισε… η κατηφόρα για τους Αγρινιώτες με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία του αγώνα και με την συμπλήρωση των δέκα λεπτών να παίρνει και «κεφάλι» στο σκορ.

Από την σέντρα του Ποντένσε ο Χασάν κάνει την κεφαλιά-γύρισμα με την μπάλα να πηγαίνει στον Λιάβα.

Ο νεαρός αντί να διώξει με την μία την μπάλα, προσπάθησε να την κοντρολάρει, έχασε την ισορροπία του και με τον Κυριακίδη εξουδετερωμένο σε κενή εστία ο Μασούρας απλά με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα σουτ χωρίς… ψυχή και τύχη του Μάρκος Πάουλο από πλεονεκτική θέση ήταν η μόνη αντίδραση του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος όσο αφορά το γκολ του Ολυμπιακού.

Αντίθετα οι Πειραιώτες είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, την έφερναν προς την εστία του Κυριακίδη κι έψαχναν το δεύτερο γκολ ώστε να καθαρίσουν το «τρίποντο» από νωρίς. Ούτε αυτό πάντως συνέβη και το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.


Δεύτερο γκολ νωρίς και… διάλυση ξανά


Τελικά ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του δεύτερου γκολ, νωρίς με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Όπως συνέβη και στο πρώτο γκολ. Με την… άμυνα ανάγκης, αποδιοργανωμένη, ο Φορτούνης πέρασε εξαιρετική μπαλιά τρύπα στον Χασάν κι αυτός απέναντι από τον Κυριακίδη δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για το 0-2.

Και όπως συνέβη και την περασμένη Κυριακή με την ΑΕΚ, έτσι κι απόψε ο Παναιτωλικός μετά το δεύτερο γκολ παρουσίασε αντί για σημάδια ανάκαμψης, σημάδια διάλυσης.

Αυτό έδωσε στην ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συνεχίσει το πάρτι του και να κάνει το 0-3 με τον εξαιρετικό Φορτούνη να χορεύει την άμυνα των Αγρινιωτών και να… σερβίρει στο κεφάλι του Γκιγιέρμε. Λίγο αργότερα και ο Καμαρά βρήκε δίχτυα με την αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων να είναι τραγική και την ομάδα να παρουσιάζει σημάδια… οίκτου, αφού οι πάντες κοιτούσαν το μάτριξ για να τελειώσει το μαρτύριο.

Αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού σε κάθε γκολ έπαιρναν γρήγορα την μπάλα για να βρουν και το επόμενο. Ετσι ο Ομάρα έγραψε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.


Ντουάρτε και ό,τι σώζεται…


Το μόνο θετικό της βραδιάς, ήταν η περίπου 20λεπτη πρώτη συμμετοχή του νεαρού Φρεντερικό Ντουάρτε. Του Πορτογάλου της Κ19 για τον οποίο ακούγονται εξαιρετικά λόγια και προφανώς την επόμενη χρονιά θα βρίσκεται στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα σε μια τραγική βραδιά για τον Παναιτωλικό πρόλαβε να δείξει αρετές με ένα καλό σουτ και μια… παραλίγο ασίστ προς τον Μπάιροβιτς. Το κοντέρ έγραψε την 3η σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

Από το… πακέτο με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα βαθμό κι απλά μένει με τις καλές εντυπώσεις από την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς στο Αγρίνιο, αλλά και με την απαράδεκτη εικόνα στα άλλα δύο παιχνίδια. Παθητικό 11 γκολ σε τρία ματς και ενεργητικό μόλις ένα!

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν οι Αγρινιώτες οφείλουν να μην χαλάσουν την καλή βαθμολογική τους εικόνα. Με τον… διαλυμένο Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, με τον Άρη στο Αγρίνιο και με τον Παναθηναϊκό στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΟΑΚΑ οι παίκτες του Δέλλα πρέπει να κλείσουν καλά την σεζόν κάτι που μεταφράζεται το λιγότερο σε μια συγκομιδή έξι βαθμών.

Άλλωστε είναι μια περίοδος που οι πάντες, παλιοί και νέοι, έμπειροι κι άπειροι… κρίνονται ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Τσιγγάρας, Λιάβας, Τσοκάνης (38′ λ.τρ. Μαρινάκης), Μαλής, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Λουσέρο (53′ Μπαϊροβιτς), Μανά, Ντίας (68′ Ντουάρτε)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης (66΄ Καμαρά), Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ομάρ, Μασούρας (60′ Ντίας), Χασάν (70′ Σολδάνο), Μεριά, Τσιμίκας, Ποντένσε, Σισέ

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ