Το… απόλυτο τίποτα!

Στο ματς crash test για το αν ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να κάνει… όνειρα για το κάτι παραπάνω δεν μπόρεσε να περάσει ούτε την βάση. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν εντυπωσίασε, οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν με 1-0 παίζοντας μάλιστα για περίπου 35 λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Διάστημα που πάντως δεν έκανε απολύτως τίποτα ώστε να διεκδικήσει κάτι και μοιραία ήρθε η ήττα. Πλέον στόχος είναι να αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας (τα νέα αποκτήματα δεν βοήθησαν όσο αγωνίστηκαν) αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο ματς του Σαββάτου στη Λαμία όπου κάθε απώλεια θα φαντάζει απαγορευτική.

Η ημίωρη υπεροχή που είχε ο Παναιτωλικός αποδείχθηκε φλύαρη καθώς ναι μεν γύριζε την μπάλα αλλά δεν δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Διούδη, πλην της κεφαλιάς του Μαλή από στημένη φάση όπου ο κίπερ του Παναθηναϊκού έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Αντίθετα για άλλη μια φορά ο Τίτορμος προβλημάτισε με την αμυντική συμπεριφορά του και… πρόσφερε ένα εύκολο γκολ στο «τριφύλλι».

Σε μια φάση όπου η μπάλα ήταν σχεδόν στο κέντρο ο Χατζηγιοβάνης είδε τους παίκτες του Παναιτωλικού να μαρκάρουν με τα μάτια! Έκανε ανενόχλητος την κούρσα, πάσαρε στον Μακέντα τον οποίο είχε χάσει ο Άργκους (ακόμη ένα γκολ που έχει μερίδιο ευθύνης) με τον Ιταλό να δίνει πάσα… πάρτο-βάλτο στον Μπουζούκη που δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Από το… πουθενά και χωρίς πριν να έχει κινδυνεύσει ο Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ κι αυτό τον «σόκαρε» στην εξέλιξη του πρώτου μέρους. Μετά το γκολ δεν υπήρχε καμία αντίδραση, κανένα νεύρο ή πλάνο αντίδρασης και έτσι ο Διούδης έμεινε παρατηρητής.

Μετά το νωθρό πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός έχοντας… απέναντί του το σκορ, αλλά και το χρόνο ήταν αναγκασμένος να μπει στο γήπεδο με το πόδι το γκάζι προκειμένου να αποφύγει την ήττα. Οι γηπεδούχοι όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά ελάχιστα προκαλούσαν αίσθηση στην περιοχή του Διούδη, με την απουσία του Μοράρ να… φωνάζει αφού ο Μπαϊροβιτς κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ο Παναιτωλικός είχε και αριθμητικό αβαντάζ από το 59′ αφού με 2η κίτρινη κάρτα έφυγε προς τα αποδυτήρια ο Κάτσε για φάουλ πάνω στον Μάζουρεκ. Άμεσα ο Δέλλας έριξε στη μάχη τον Γκούγκα, αντί του Μανά, προκειμένου να έχει ένα δημιουργικό επιθετικό χαφ και να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της αποβολής.

Αυτό όμως δεν συνέβη. Άμεσα κι ο Γιώργος Δώνης έκανε τις δικές του κινήσεις για να… ασφαλίσει την άμυνα του κι από εκεί και πέρα απλά έβλεπε τους παίκτες των «κυανοκίτρινων» να φλυαρούν με μια ανούσια κατοχή μπάλας. Ο χρόνος κυλούσε και ο Παναιτωλικός που αγωνίστηκε για πάνω από μισή ώρα με παίκτη παραπάνω όχι μόνο δεν βρήκε γκολ, αλλά ούτε καν έκανε υποψία φάσης που θα ξεσήκωνε την εξέδρα πλην μιας χλιαρής κεφαλιάς του νεαρού Τσιγάρα που πέρασε στο φινάλε του αγώνα αντί του αρνητικού Μπαϊροβιτς!

Και κάπως έτσι σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς ο Παναιτωλικός μετά από αυτό με την Ξάνθη δεν βρήκε δίχτυα, ενώ αυτή την φορά δεν μπόρεσε να σώσει ούτε καν τον βαθμό λίγες μέρες πριν τη μάχη στη Λαμία!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Άργκους, Μαλής, Αμαράλ, Μαρινάκης (71΄Λιάβας), Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64′ Γκούγκα), Ουίλιαν, Μάζουρεκ, Μπαϊροβιτς (82΄Τσιγάρας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Χατζηγιοβάνης (75΄Καμπετσής), Μακέντα (64′ Δώνης)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ