Το αυτονόητο που έχει καταργηθεί

Η πρόταση Βασιλειάδη επανήλθε στο προσκήνιο ως μοναδική που μπορεί να αποτρέψει το αδιέξοδο. Ο υφυπουργός έκανε ένα βήμα πίσω στον αριθμό των ομάδων του μεθεπόμενου πρωταθλήματος και τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τα τηλεοπτικά θα δώσουν τη δυνατότητα στις άστεγες να λειτουργήσουν. Να υπογραφεί η προκήρυξη και να έχουμε “σέντρα” στις 25 Αυγούστου, όπως έχει προγραμματιστεί. Όμως, έως τώρα, όλα αυτά παραμένουν λόγια.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες (πιθανότατα τη Δευτέρα) ο Βασιλειάδης να στείλει την πλήρη πρότασή του με όλες τις λεπτομέρειες, για να εγκριθεί στο Δ.Σ. της Πέμπτης. Παρότι εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Αναλογιστείτε πόσα «είπα – ξείπα» είχαμε στη Λίγκα. Και αρκεί μια λεπτομέρεια να ανατρέψει -ξανά- την κατάσταση.

Ένα από τα σημεία αιχμής θεωρείται ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν για να μείνουν 14 του χρόνου. Η Λίγκα θέλει να πέσουν τρεις και να ανέβει μία από τη Football League. Η οποία απ’ την πλευρά της θέλει να ανεβάσει δύο. Αν δεν τα βρουν, την τελική απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ. Και απ’ ότι δείχνουν οι διαρροές των τελευταίων ημερών, εκεί θα οδηγηθούμε.

Βέβαια, με την αποδοχή της πρότασης Βασιλειάδη, η Β’ Εθνική ωφελημένη θα είναι. Πρώτον. Θα εξασφαλίσει άμεσα χρήματα (που δεν έχει) από τηλεοπτικά. Και δεύτερον. Με τη δημιουργία της Super League2 την επόμενη σεζόν, μπορεί να ανεβαίνει μία ομάδα, αλλά αναβαθμίζονται εννέα ακόμα. Στη νέα κατηγορία θα παίξουν οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League την άνοιξη και εννιά από τη φετινή Football League (όσες καταλάβουν από τη 2η έως και τη 10η θέση).

Έτσι τη σεζόν 2019-2020 θα έχει 14 ομάδες η Super League 1, 12 ομάδες η Super League 2 και 16 η Football League. Αυτός θα είναι ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να έχουν πολύ καλά έως τουλάχιστον ικανοποιητικά έσοδα από τα τηλεοπτικά. Ενώ χωρίς το σχέδιο Βασιλειάδη, τηλεοπτικό συμβόλαιο έχουν μόνο 9 ομάδες σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες!!!

Η αποδοχή της πρότασης θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη, όμως στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές φορές το αυτονόητο έχει καταργηθεί, επειδή το τορπίλισαν οι «ισχυροί». Επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα οδήγησαν στην απώλεια της χορηγίας του ΟΠΑΠ, με το πρόσχημα της αναζήτησης καλύτερης, που φυσικά δεν βρέθηκε ποτέ. Ή στη συνέχεια της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών, που είδαμε που οδήγησε. Οπότε, μέχρι την οριστική απόφαση, ας είμαστε επιφυλακτικοί.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ