Το «προφίλ» του Κάστρο

Το προφίλ του Λουίς Κάστρο «σκιαγράφησε» το gazzetta.gr


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Στην «καθημερινότητά» μας μπήκε ο Λουίς Κάστρο, καθώς ο 39χρονος τεχνικός όλα δείχνουν πως θα αναλάβει τα «ηνία» του Παναιτωλικού. Ο νεαρός κόουτς προβάλει ως ένας «άγνωστος Χ» και το gazzetta.gr προσπαθεί να τον «αποκωδικοποιήσει», με την πολύτιμη βοήθεια του Μπρούνο Φερέιρα, ρεπόρτερ Γκιμαράες στην ιστοσελίδα «maisfutebol».
*Η Γκιμαράες είναι η ομάδα της γενέτειράς του και από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του, ενώ έχει εργαστεί και στην Ουγγαρία. Δεν έπαιξε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ως αθλητής ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σάλας και το χάντμπολ.

  • Από μικρός ασχολήθηκε με την προπονητική και έχει όλα τα σχετικά διπλώματα.
  • Πάντα του άρεσε να ασχολείται με τους νεαρούς παίκτες, που έχουν προοπτικές εξέλιξης.
  • Μπορεί η Γκιμαράες U23 να τερμάτισε στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας του αντίστοιχου πρωταθλήματος (ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση του γκρουπ παραμονής, άρα 10η στη γενική κατάταξη), αλλά αυτό συνέβη επειδή κατά τη διάρκεια της σεζόν πολλοί παίκτες της κλειδιά «ανέβηκαν» στην παραπάνω ομάδα του συλλόγου και δεν έπαιζαν πλέον με τους μικρούς. Ετσι αποδυναμώθηκε. Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, με ρεκόρ 8-3-2.
    *Συνήθως παρατάσσει τετράδα στην άμυνα και παίζει με 4-3-3 ή 4-2-3-1, ανάλογα με τον αντίπαλο.
  • Χαρακτηρίζεται ως έναν προπονητής που του αρέσει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και παιχνίδι κατοχής. Πιστεύει, όπως φαίνεται και μέσω αναρτήσεών του στα social media, πως «το θέμα είναι να ελέγχεις τα πάντα. Τι πρέπει να κάνεις στον αγωνιστικό χώρο. Πώς να αμύνεσαι στα στημένα. Να κοντρολάρεις την μπάλα. Οταν είσαι κουρασμένος, έχει κυρίως να κάνει με τη πνευματική σου κατάσταση, όχι τη σωματική».

*Αμεσοι συνεργάτες του είναι οι Ζιλμπέρτο Φρέιτας (βοηθός προπονητή) και Βίτορ Ντίμας.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ