Το 2018… πάρτε το αλλιώς!

Όπως και πέρσι κόντρα στον ΠΑΟΚ, έτσι και φέτος με αντίπαλο την ΑΕΚ τα… όποια όνειρα του Παναιτωλικού για κάτι καλό στο Κύπελλο εξαφανίζονται νωρίς νωρίς. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Η Ένωση δεν είχε πρόβλημα να περάσει με νίκη από το Αγρίνιο (0-4) και να κάνει τυπική διαδικασία την ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου. Το θέμα για τον Τίτορμο δεν είναι ότι αποκλείστηκε από το πρώτο ματς, αφού έτσι κι αλλιώς η διοργάνωση δεν είναι βασικός στόχος, αλλά ότι έχασε με… κάτω τα χέρια. Εικόνα κατάρρευσης μετά το 0-1, χωρίς πάθος, χωρίς ένταση, χωρίς τίποτα! Σαφώς και πρόκειται για μια ντροπιαστική βραδιά. Ακόμη μία φέτος…

Το 2017 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναιτωλικό. Το αντίθετο… Οι εμφανίσεις που προβληματίζουν συνεχίζονται και το σίγουρο είναι ότι το 2018 θα πρέπει να βρει αλλιώς την ομάδα. Άλλωστε το ρόστερ δεν είναι αυτό που να δικαιολογήσει βαριές ήττες, εικόνες αδιαφορίες και πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή! Η κατηφόρα δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Στο τελευταίο ματς του έτους και για πρώτη φορά φέτος ο Μάκης Χάβος προτίμησε μια διάταξη με τρία στόπερ και συγκεκριμένα τους Μιχάι, Μόρα και Χαντάκια, με τον τρίτο να έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία σε όλες τις εναέριες μάχες. Όπως αναμένονταν η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο πιο δυνατά, πήρε την πρωτοβουλία και ζητούσε το γκολ που θα… ξεκλείδωνε από το πρώτο ματς την πρόκριση.

Δυο φορές όμως σε τετ α τετ του Χριστοδουλόπουλου, ο Κυριακίδης ήταν εντυπωσιακός και με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν. Τελικά ο κίπερ του Παναιτωλικού νικήθηκε μόνο από την «άσπρη βούλα» όταν δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Μάρκος Πάουλο έκανε ένα… χαζό πέναλτι, τραβώντας σε μια «σβησμένη φάση» τον Κονέ. Κάπως έτσι έγινε το 0-1 και ενώ λίγα λεπτά πριν οι Αγρινιώτες έχασαν μια σπουδαία διπλή ευκαιρία με τον Μοράρ αρχικά και τον Κλέσιο στην εξέλιξη.

Βαθύς ύπνος της άμυνας και… 0-2

Με την σέντρα του 2ου ημιχρόνου… τέλειωσε και το ματς. Ο Λόπες έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναιτωλικού, η τριάδα των στόπερ απλώς κοιτούσε και ο Μπακασέτας μόνος απέναντι από τον Κυριακίδη απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 που… καθάρισε κι από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση. Από κει και πέρα το παιχνίδι έμοιαζε περισσότερο με αγγαρεία και δοκιμή σχημάτων, αφού το 60′ με την έξοδο και του Μόρα, ο Παναιτωλικός έπαιξε ξανά με δύο στο κέντρο της άμυνας (Μιχάι και Ροντρίγκες που μπήκε αντί του τραυματία Χαντάκια).

Γκολάρα Γκάλο χωρίς να πανηγυρίσει

Ρυθμό έριξε και η Ένωση που έτσι κι αλλιώς πήρε με χαρακτηριστική ευκολία αυτό που ήθελε. Πάντως ήταν αυτή που βρήκε κι άλλο γκολ με το απευθείας χτύπημα του Γκάλο, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα χωρίς να το πανηγυρίσει λόγω του… κυανοκίτρινου παρελθόντος. Το 0-3 φάνηκε να μην αλλάζει μέχρι τέλος παρά τις όποιες προσπάθειες της Ένωσης κυρίως να διευρύνει τον δείκτη του σκόρ, αλλά και την διπλή ευκαιρία του Μοράρ.

Τελικά στο 87′ ο Γιακουμάκης, που είχε κίνητρο να πετύχει το πρώτο «κιτρινόμαυρο» γκολ τα κατάφερε. Πλέον μετά τις γιορτές η ΑΕΚ θα βρεθεί ξανά στο Αγρίνιο αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα στην πρεμιέρα του 2ου γύρου, όπου σαφώς και το αποτέλεσμα αλλά και η εικόνα πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας (61΄Ρόσα), Χαντάκιας (52΄Ροντρίγκες), Κλέσιο (74΄Μαρινάκης), Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ
ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (70΄Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λόπες (80′ Κλωναρίδης), Αραούχο (85′ Αϊντάρεβιτς)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ