Υπάρχει λόγος να πάω γήπεδο την Κυριακή;

Μετά το ωραιότατο Αποκριάτικο διπλό επί… βοιωτικού εδάφους, ο Παναιτωλικός επιστρέφει «σπίτι του» καθώς θα υποδεχθεί την Κέρκυρα, η οποία έχει πολλούς και σοβαρούς λόγους να θέλει να φύγει νικήτρια από το Αγρίνιο. Τον εξής ένα: Το άλμα παραμονής…

Φυσικά μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή των Φαιάκων, αφού το ξεκάθαρο αφεντικό του αγώνα είναι ο Τίτορμος. Βέβαια επειδή το γήπεδο παραμένει σταθερά… καθρέφτης, μένει να φανεί και στο 90λεπτο το απόγευμα της Κυριακής. Ο Δέλλας και οι παίκτες του προετοιμάζονται κατάλληλα για την αναμέτρηση αυτή, αλλά θέλουν κι ένα… εξτρά όπλο που δεν μπορούν να το έχουν όσες προπονήσεις και να κάνουν στο Emileon! Αναφερόμαστε φυσικά στην δύναμη που δίνει ο κόσμος.

Ο λαός του Παναιτωλικού έχει αποδείξει δεκάδες φορές στο παρελθόν ότι δίνοντας μαζικό παρών στο «κλουβί», δίνει και… φτερά στους εκάστοτε παίκτες για να πετύχουν τον προφανή στόχο της νίκης. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και την Κυριακή… Οι δρόμοι να οδηγήσουν στο γήπεδο.

Ούτε στα καφέ, ούτε στα ουζερί. Εντός παίζει ο Παναιτωλικός κι αυτοί που δεδομένα τον αγαπούν οφείλουν να το αποδείξουν κι εμπράκτως. Και κάπου εδώ μπαίνει και το ερώτημα: «Έλα μωρέ η ομάδα σώθηκε. Υπάρχει λόγος να πάω γήπεδο την Κυριακή;». Η απάντηση είναι απλή. Ναι, υπάρχει. Για την ακρίβεια, ναι υπάρχουν. Πολλοί λόγοι.

Για να παραθέσουμε μερικούς:
-Ο κόσμος ζήτησε διπλό στη Λιβαδειά (κόντρα στον μισητό για δεκάδες λόγους Λεβαδειακό) κι η ομάδα το πέτυχε. Ένα χειροκρότημα το αξίζουν οι παίκτες.

-Νίκη με Πλατανιά, νίκη με Λεβαδειακό. Με Κέρκυρα τί; Είναι πρόκληση η 3η σερί νίκη κάτι που αν συμβεί θα πετύχει για πρώτη φορά φέτος ο Παναιτωλικός.

-Όσο περνάει ο καιρός ο Τραϊανός Δέλλας όλο και περισσότερο δίνει χρόνο σε παιδιά από την «κυανοκίτρινη» ακαδημία. Πιτσιρίκια από τα… σπλάχνα του συλλόγου είναι που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Στήριξη θέλουν. Από τον καναπέ δεν γίνεται δουλειά.

-Στα τελευταία 6 ματς, ο Παναιτωλικός έχει βγάλει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με μόλις μία ήττα από τον ΠΑΟΚ. Με ένα… κάλπικο πέναλτι. Αντίθετα έχει πετύχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες (με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό) όπου άξιζε… 150% τη νίκη. Ε αν δεν είναι αυτό… καλό φεγγάρι για να δεις από κοντά την ομάδα ποιο είναι;

-Και ξαφνικά βλέποντας την βαθμολογία, συνειδητοποιείς ότι τα «καναρίνια» είναι μόλις στο -5 από μια θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν λέμε ότι ξαφνικά ο Τίτορμος θα γίνει… κράμα Μπάρτσα-Ρεάλ και θα κάνει μόνο νίκες ως το φινάλε. Αλλά αν υπάρχει μια ελπίδα, μια πιθανότητα γιατί να μην την ψάξει ως το τέλος. Με σύμμαχο τον κόσμο της που έτσι κι αλλιώς ονειρεύεται μια τέτοια στιγμή.

-Με τα παραπάνω σίγουρα θα πειστήκατε ότι αξίζει ένα 2ωρο την Κυριακή να το αφιερώσετε στον Παναιτωλικό. Αν όχι και θέλετε κι έναν ακόμη λόγο διαβάστε και «τρεις γραμμές» ακόμη. Με 7 και με 8 ευρώ έχει εισιτήριο. Ένα καφέ να πιεις και να κεράσεις και ένα περισσότερο θα σου πάει… Και για τους ανέργους, ελεύθερη είσοδος. Που μακάρι να μην υπήρχε ούτε ένας και να μην χρειάζονταν η διοίκηση να το… προσφέρει. Αλλά στο Αγρίνιο και στο νομό η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Ξέρετε πολλούς οργανισμούς της πόλης μας να προσφέρουν δωρεάν διασκέδαση και ψυχική ικανοποίηση; Μην ψάχνετε άδικα. Δεν θα βρείτε πουθενά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σουβλάκια, κοκορέτσια, μπύρες και φραπεδάκια δεν προσφέρονται δωρεάν. Ακόμη τουλάχιστον… Ας κερδίσει με το καλό ο Παναιτωλικός και μετά θα υπάρχει χρόνος να τα απολαύσετε με την ηρεμία σας σε κάποιο από τα πολλά όμορφα μαγαζιά της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ