«Χείμαρρος» ο Χάβος

Στήριξη και υπομονή ζήτησε από όλους ο Μάκης Χάβος και αυτό τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της σημερινής αναμέτρησης. «Στα πρώτα είκοσι επτά λεπτά μέχρι να δεχθούμε το γκολ, ήμασταν καλοί. Προσπαθήσαμε να φανούμε απειλητικοί στην αντίπαλη εστία είτε με σουτ είτε με τη φάση του Κούσα μπορούσαμε να προηγηθούμε και εκεί ίσως άλλαζε όλο το παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις δεχθήκαμε το γκολ επήλθε μια νευρικότητα μεγάλη στην ομάδα και αυτό είχε δύο όψεις: Το πρώτο ήταν ότι ο Πλατανιάς παίζοντας με πέντε πίσω προσπάθησε να μας κόψει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα λόγω φόβου να πηγαίνουμε σε μεγάλες μπάλες κάτι που ήθελε ο Πλατανιάς. Το δεύτερο, στο μεσαίο τρίτο του παιχνιδιού κάναμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη που δεν επιτρέπεται βάσει ποιότητας που έχουμε σαν παίκτες και σαν ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τις οδηγίες που δώσαμε ελπίζαμε ότι θα αλλάξει η εικόνα. Είχαμε τη φάση με τον Χαντάκια που σώνει πάνω στη γραμμή η αντίπαλη ομάδα και  αν σκοράραμε η ροή θα ήταν διαφορετική, με το αν όμως δε γίνεται ποδόσφαιρο. Δεχθήκαμε ένα γκολ πάλι από στημένη φάση και έγιναν χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα. Θεωρώ ότι και οι τρεις αλλαγές βοήθησαν και έδωσαν μια διαφορετική ποιότητα και επιθετικότητα στην ομάδα. Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε την ισοφάριση και είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος για το σημερινό αποτέλεσμα γιατί τα παιδιά προσπάθησαν», είπε για το ματς.

Και συνέχισε. «Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι την προηγούμενη φορά που ήμουν στο Αγρίνιο, ήμουν για δυόμισι χρόνια αλλά έφυγα για ενάμισι χρόνο, για κάποιους που ξεχνάνε. Είναι ορισμένοι που ξεχνάνε πολύ γρήγορα. Εγώ είμαι στην ομάδα τρεισήμισι εβδομάδες, δεν είμαι τρεισήμισι χρόνια. Οι ομάδες δε χτίζονται απ’ τη μια μέρα στην άλλη ούτε σε τρεις βδομάδες μπορείς να βάλεις τόσα κομμάτια που μπορεί και πρέπει να κάνει μια ομάδα σαν τον Παναιτωλικό. Όπως και μετά τον Ατρόμητο λοιπόν δεν είχαμε θριαμβολογίες από εμένα και όλη την ομάδα, έτσι δε θέλω να φέρνουμε την καταστροφή με μία ήττα. Κανένας δε θέλει την ήττα. Τη σιχαινόμαστε και πιο πολύ εγώ. Τα παιδιά θέλουν στήριξη και βοήθεια. Είναι οι λιγότερο υπεύθυνοι που είχαν τόσους βαθμούς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, κατ’ εμένα. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει αλλά συμβαίνουν πολλές φορές και πράγματα που είναι έξω από κάθε λογική. Πολλές φορές συνωμοτεί το σύμπαν να χάσεις ένα παιχνίδι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ τρελαίνομαι πιο πολύ απ’ όλους, όμως τι να κάνουμε; Θα περιμένουμε να κάνει μία λάθος πάσα ο «Χ» Μύγας όταν έκανε όταν ήμουν τις πρώτες χρονιές για να πετάγονται δέκα και να βρίζουν; Ο παίκτης θέλει στήριξη όταν δεν πάει καλά. Χάρηκα με το 1-2 όταν βάλαμε το γκολ, πόσο  ζεστάθηκε ο κόσμος και μόνος του μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι».

Για τις διαφοροποιήσεις στην εικόνα του Παναιτωλικού σχολίασε πως «σίγουρα η ομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα. Όταν γίνεται μια αλλαγή προπονητή και ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία, θέλει δουλειά σε πάρα πολλά κομμάτια. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Σε τρεις εβδομάδες δε χτίζεται καμία ομάδα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το υπογράφω. Γι’ αυτό συγχύζομαι. Γιατί νομίζουν κάποιοι ότι εγώ είμαι εδώ τέσσερα χρόνια. Έλεος! Έχουμε παίκτες καλούς και με ποιότητα. Δε θα χρειαστεί η ομάδα πολλές προσθήκες. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό που λέω και πρέπει κάποια στιγμή να βγάλουμε και από πίσω νέα παιδιά στον Παναιτωλικό και όχι κάθε χρόνο να έρχονται εφτά και να φεύγουν δέκα. Πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει παίκτης δύσκολα μέσα στο κλαμπ αν θέλουμε να αλλάξουμε επίπεδο», τόνισε και συνέχισε. « Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ζω την κατάσταση μέσα στο Αγρίνιο. Ξέρω ο κόσμος πόσο με αγαπάει και ξέρει και ο κόσμος πόσο τον σέβομαι κι εγώ. Υπάρχουν πέντε – έξι οι οποίοι είναι πονηροί και λένε συνεχώς το ίδιο πράγμα. Και απέναντι προς τον προπονητή και απέναντι προς κάποια παιδιά που και νέα που είναι, βγάζουν μία δυσαρέσκεια αυτοί οι πέντε – έξι. Δεν είναι αυτό καλό. Άμα δε θέλει κάποιος, να μην έρθει στο γήπεδο».

Για τον παράγοντα ψυχολογία είπε ότι «ο Πλατανιάς μέχρι τη φάση του γκολ, έχει κάνει μόνο μία κεφαλιά. Δεν έχει φτάσει ποτέ στην εστία. Η ψυχολογία αλλάζει. Στο ποδόσφαιρο δύο πράγματα παίζουν μεγάλο ρόλο: Η ψυχολογία και η τακτική. Την ψυχολογία τη φτιάχνεις στους παίκτες και πολλές φορές πρέπει και ο παίκτης με το πνευματικό iq που έχει να τη φτιάχνει και μόνος του. Η ομάδα αν θα δείτε το μέσο όρο ηλικίας, είναι πάρα πολύ χαμηλός. Αυτά τα παιδία έχουν πάρα πολλά να δώσουν στον Παναιτωλικό. Βλέπετε ο Ρότσα που έπαιξε πάλι σήμερα δεξί μπακ, πόσο καλός ήταν. Ο Φάρλει… είναι νέα παιδιά, 23-24 χρονών και δεν έχουν και πολλές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας τριαντάχρονος. Όμως έχουν ποιότητα, έχουν τεχνική και έχουν όρεξη για δουλειά. Δηλαδή το μέλλον του Παναιτωλικού, εγώ το βλέπω πάρα πολύ καλό».
Στο φινάλε έκανε μία σύγκριση του τωρινού έμψυχου δυναμικού της ομάδας με εκείνο που διαχειρίστηκε στο παλαιότερα πέρασμά του. «Σε συζήτηση που έκανα και με τους συνεργάτες και με τους διοικούντες τους είπα το εξής: Μπορεί τότε σε κάποιες κομβικές θέσεις να είχαμε ποιότητα τύπου Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες, δεν είχες όμως το βάθος του ρόστερ τότε. Θυμάστε ότι μετά τον τραυματισμό του Βιγιαφάνιες αναγκαζόμουν πολλές φορές και έβαζα τον Μύγα δεξί εξτρέμ ενώ ήξερα ότι η θέση του είναι δεξί μπακ. Σήμερα η ομάδα έχει πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ και αυτή η ομάδα είναι πιο δυνατή στο μεσοαμυντικό της κομμάτι. Το ευχάριστο είναι ότι έχει πολλά νέα παιδιά και τα παιδιά που έρχονται από κάτω (σ.σ. ομάδες νέων) είναι πολύ καλύτερα από εκείνα που είχα εγώ τότε. Αυτή είναι η αλήθεια. Απλώς περιμένω το χρόνο για να τα μπολιάσω σιγά – σιγά. Το να βάλεις ένα μικρό και να τον κάψεις, δεν μπορώ να κάνω εγώ τέτοιο πράγμα».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ