Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη;

Το ενδεχόμενο να δούμε αγώνες Super League για πρώτη φορά από τη σύστασή της χωρίς τηλεοπτική κάλυψη είναι ορατό. Η nova έχει κάνει γνωστό ότι θα επιβάλλει ρήτρα όπως προβλέπεται στη σύμβαση που έχει υπογράψει, επειδή αναβλήθηκαν η 1η, 2η και 11η αγωνιστική. Το συνολικό ποσό είναι 6,8 εκ. ευρώ! Που σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα χάσει περισσότερα από 400 χιλ. ευρώ. Απώλεια που για τις περισσότερες είναι καταστροφική.

Η σύμβαση προβλέπει την επιβολή ρήτρας σε περίπτωση ματαίωσης αγώνα (ή αγώνων) με ευθύνη της ομάδας ή της διοργανώτριας και όχι λόγω ανωτέρας βίας. Όπως π.χ. αναβλήθηκε λόγω του σεισμού ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός και έγινε χθες. Ή όπως παλιότερα που αποχώρησε από το πρωτάθλημα η Νίκη Βόλου. Η nova θεωρεί ότι για τις αναβολές των τριών αγωνιστικών έχει έμμεση ευθύνη η Super League και γι’ αυτό καταφεύγει σ’ αυτό το μέτρο, αποφασίζοντας να μην καταβάλει τις δόσεις που έπρεπε να εισπράξουν οι ΠΑΕ. Βέβαια η Λίγκα μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά… ζήσε Μάη μου.

Τις τελευταίες μέρες ρίχτηκε η ιδέα του αποκλεισμού της nova από τους αγώνες που αναβλήθηκαν, όταν τελικά γίνουν. Ιδέα που φαίνεται ότι πάει για υλοποίηση. Βασίζεται στη λογική, ότι αφού αυτά τα παιχνίδια δεν πληρώνονται, δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί η nova. Βέβαια και αυτή μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλλά… ζήσε Μάη μου.

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τη Λίγκα πως την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. και το πρώτο θέμα είναι: Σχέσεις με FORTHNET – Λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειές μας – Καταβολή δόσεων τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ